112 nieuwsNieuws uit ZwolleStadshagenVoorpagina

Burgemeester sluit woning slachtoffer schietpartij Stadshagen

Zwolle – De woning van het slachtoffer van de schietpartij in Stadshagen wordt voor vier weken gesloten. Dit zei burgemeester Peter Snijders maandag tijdens de vergadering van de Zwolse gemeenteraad. Volgens Snijders horen wapens niet thuis in Zwolle. Dit zal hij ook aankaarten bij politie en justitie.

tekst gaat verder onder de foto

Burgemeester Snijder bezocht zondag de plek waar de schietpartij zich afspeelde.

Zondagmorgen werd een 25-jarige Zwollenaar onder vuur genomen in de Van Disselstraat. Ook werden woningen en geparkeerde auto’s doorzeefd met kogels in de woonwijk. De kersverse burgervader ging later die dag ter plaatse om poolshoogte te nemen samen met wethouder Schuttenbeld. Een dag later werd besloten om de woning van het slachtoffer te sluiten voor een periode van vier weken. De bewoner is hiervan op de hoogte gesteld. De buurtbewoners kregen maandagavond nadere uitleg.

“Ik heb aan den lijve ondervonden dat het een enorme impact heeft in de buurt. Bewoners voelen zich niet veilig op dit moment,” zegt Snijders in de raadsvergadering. “Zwolle hoort een veilige stad te zijn.” Het staat voor de burgermeester buiten kijf dat er meer nodig is dan alleen maar woorden. “We richten ons vooral op de zorgen in de buurt. De gemeente, de wijkmanager Travers en wijkagenten zijn volop aanwezig in de wijk om tekst en uitleg te geven. Ook zijn ze te vinden op de scholen in de buurt.”

Plaats op de kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Back to top button