112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Burgemeester over handgranaat bij café: ‘Een ernstig incident’

Foto's © Matthijs van Os

Zwolle – ‘Een ernstig incident , dat opnieuw leidt tot schrik bij de Zwollenaren’, dat verklaart burgemeester Peter Snijders van Zwolle nadat vanochtend wederom een handgranaat werd aangetroffen bij de deur van Café Bruut in de Voorstraat in Zwolle.

Snijders werd vanochtend rond 9 uur door de politie geïnformeerd over een verdachte situatie bij het café. “Een nieuw hoofdstuk wordt toegevoegd aan de eerdere gebeurtenissen bij Bruut.”, zo stelt de burgemeester in een verklaring. “Inmiddels is duidelijk geworden dat het daadwerkelijk om een granaat gaat.”

De burgemeester die tevens aan het hoofd van de Veiligheidsregio IJsselland staat weet te melden dat de situatie inmiddels onder controle is en dat het politieonderzoek in volle gang is.

 

Rond twintig over acht vanochtend werd een mogelijk explosief aangetroffen aan de deur van café Bruut. De politie en brandweer waren snel ter plaatse waarop direct de omgeving werd ontruimd. Een explosieveverkenner heeft het eerste onderzoek gedaan, waarna de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) werd ingeschakeld. Het aangetroffen projectiel is veiliggesteld en meegenomen voor verder onderzoek. De politieafzetting werd rond 11 uur opgeheven. De politie is bezig met onderzoek en roept getuigen die vanmorgen rond 08.20u (of daarvoor) iets verdachts hebben gezien rond het café op om zich te melden via 0900-8844.
© RTV Focus – Matthijs van Os
© RTV Focus – Matthijs van Os
© RTV Focus – Matthijs van Os
© RTV Focus – Matthijs van Os
© RTV Focus – Matthijs van Os

 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button