Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bruisweken pakt uit met o.a. Kenny B, Will And The People en Nielson!

Het programma van de Bruisweken krijgt meer en meer vorm. Tijdens de Zwolse studentenintroductie wordt flink uitgepakt met een programma waar nieuwe studenten kennis maken met elkaar, hun opleiding, de studentenverenigingen en met Zwolle als studentenstad. Eén van de hoogtepunten is het jaarlijkse Bruisconcert met optredens van Kenny B, Will And The People en The Cool Quest op het Grote Kerkplein op dinsdag 1 september. Tevens wordt 4 september het jaarprogramma van Buro Ruis groots afgetrapt met een optreden van Nielson in poppodium Hedon.

Dinsdag 1 september vindt op het Grote Kerkplein het traditionele Bruisconcert plaats. Ook dit jaar is de organisatie erin geslaagd om een mooi muzikaal programma samen te stellen. Kenny B ken je ongetwijfeld van DE zomerhit van 2015; Parijs (Praat Nederlands Met Me), Will And The People is bekend van o.a. de megahit Lion In The Morning Sun en ook The Cool Quest uit ons eigen Zwolle neemt momenteel de radiostations over met de hit Shine. Het Bruisconcert maakt weliswaar onderdeel uit van het introductieprogramma, maar is vrij toegankelijk voor iedereen.

HBO Bruisweek

De HBO Bruisweek vindt plaats van maandag 31 augustus tot en met woensdag 2 september. De 2500 deelnemers aan de HBO Bruisweek zullen drie dagen lang worden bedolven onder activiteiten op diverse locaties in en rond de binnenstad en gezamenlijk slapen op een centrale slaaplocatie. Het programma bestaat o.a. uit een interactieve Citytour langs alle highlights van de stad, een avondfestival met diverse feesten, films, toegang tot musea, comedy in de Zwolse Theaters, Dance in Hedon, gezelligheid in het Bruishuis, etc. Daarnaast is er ruimte voor de opleidingen om een deel eigen programma te organiseren en is er een zeskamp tijdens een sportieve finaledag.

MBO Bruisdag

Theateracts, modeshows, quizzen en muziek vullen het programma van de MBO Bruisdag op donderdag 20 augustus. De dag zal bestaan uit twee delen: Zwolle Rond en Relax in the City. Tijdens Zwolle Rond leren 3000 kersverse MBO studenten Zwolle kennen; ze komen langs alle plekken in de stad die je gezien moet hebben. Daarna is het tijd om te relaxen. Tijdens Relax in the City wordt de Bruisdag feestelijk afgesloten op diverse locaties waar studenten lekker kunnen ontspannen, napraten, een dansje wagen of wat drinken.

Nielson trapt het jaarprogramma van Buro Ruis af!

Buiten het officiële Bruisweken programma om worden er vele randactiviteiten georganiseerd. Organisator Buro Ruis maakt van de gelegenheid gebruik om vrijdag 4 september haar jaarprogramma af te trappen met een optreden van niemand minder dan Singer-Songwriter Nielson in poppodium Hedon. Ongetwijfeld komen hits als Sexy Als Ik Dans, Beauty & The Brains en Ik Heb Een Meisje Thuis voorbij. Dit optreden is eveneens 5openbaar toegankelijk, kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl en bij Plato in Zwolle.

De Bruisweken worden georganiseerd door Buro Ruis, het samenwerkingsverband van de 8 Zwolse Onderwijsinstellingen, Gemeente Zwolle en Hedon. Kijk voor meer informatie op www.bruisweken.nl.

Bruisweken Hedon Zwolle

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button