BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Brug over tunnel bij Hanzeland

Zwolle – Zaterdagochtend, nog voor zonsopkomst, werd een tijdelijke brug geplaatst over de fietstunnel in de Koggelaan. De nieuwe brug is bedoeld voor bouwverkeer dat bouwt aan de vernieuwing van het opstelterrein bij Hogeschool Windesheim. Naast de tijdelijke brug wordt op dit moment ook het bouwterrein ingericht aan de noord- en zuidzijde van de Koggelaan zodat straks gewerkt kan worden aan het opstelterrein.


Plaatsen tijdelijke brug over fietstunnel Koggelaan

Foto’s: © Peter Denekamp : Plaatsen tijdelijke brug over fietstunnel Koggelaan voor bouwverkeer (29 september 2018) en aanleg van tijdelijke bouwwegen om kruising fiets- en bouwverkeer te voorkomen.

Extra opstelsporen bij Windesheim

Bij het opstelterrein ten zuidwesten van station Zwolle (bij Windesheim) legt ProRail extra sporen aan, waardoor er meer treinen kunnen parkeren. NedTrain bouwt vervolgens een treinwasinstallatie en een technisch centrum voor het onderhouden en reinigen van de treinen.

Bouwverkeer op Hanzeland

In de periode dat de aannemer de voorbereidende werkzaamheden uitvoert en ook daarna zal er veel bouwverkeer in de omgeving van de Koggetunnel en op Hanzeland rijden voor het aan- en afvoeren van oude materialen en grond. Daar waar het bouwverkeer het reguliere verkeer kruist, zijn in afstemming met de gemeente verkeersmaatregelen getroffen.

Drukte in Hanzeland door bouwverkeer – Foto: © Peter Denekamp

Spooruitbreiding Zwolle-Herfte

De vernieuwing van het opstelterrein voor de treinen (bij campus Hogeschool Windesheim) is onderdeel van het project “Spooruitbreiding Zwolle-Herfte”. Bij dit project wordt het spoor tussen station Zwolle en de splitsing bij Herfte verdubbeld van 2 naar 4 sporen. Ook komt er zogenaamde dive-under bij Herfte. Met deze vrije doorkruising kunnen de treinen tussen Zwolle en Meppel of Emmen in één keer doorrijden, zonder op elkaar te hoeven wachten.

Alle bouwwerkzaamheden aan het spoor moeten uiteindelijk leiden tot een snellere en betere dienstregeling richting het noorden.

Plaats tijdelijke bouwbrug

Back to top button