Voorpagina

Brand bij kinderpsychiatrie instelling Karakter op Oosterenk

Zwolle – In het kinder- en jeugdpsychiatrie centrum Karakter aan de Dokter Klinkertweg heeft in de nacht van zondag op maandag een uitslaande brand gewoed. De melding kwam rond half 1 vannacht bij de brandweer IJsselland binnen.

De brand is ontstaan in de houten berging annex fietsenstalling aan de zijkant van het gebouw. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen vanuit de berging al hoog tegen het pand aan. Maar de brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg.

De houten berging met daarin gereedschap moet als verloten worden beschouwd. Een aanwezige gasfles kon op tijd worden weggehaald en is in een nabijgelegen sloot gelegd om af te koelen.

Ambulances waren ter plaatse om eventuele slachtoffers te behandelen. Maar dit bleek niet noodzakelijk. De brand is waarschijnlijk veroorzaakt door een technisch defect. Brandstichting is na onderzoek uitgesloten.

In het pand zit ook speciaal onderwijs de Twijn, Stichting Bartimeus, een onderdeel van Revalidatiecentrum de Vogellanden. Daarnaast wordt een deel van het pand gebruikt door Thorbecke Scholengemeenschap.

Karakter

Gerelateerde artikelen

Back to top button