112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Boeren vertrokken bij distributiecentrum Albert Heijn

Burgemeester Snijders: “Landelijke oplossing nodig”

Zwolle – Sinds vannacht waren er actievoerende boeren bij het distributiecentrum van de Albert Heijn in Zwolle aanwezig. Ze blokkeerden daar de in- en uitgangen. De boeren willen een punt maken naar de levensmiddelenbranche. Ze willen eerlijke regels en prijzen voor de productie van levensmiddelen. Vandaag hebben er gesprekken plaatsgevonden tussen de supermarkten en de boeren.

Burgemeester Snijders: “Ik heb begrip voor het standpunt van de boeren en het is hun recht om actie te voeren. Maar dit moet op een veilige manier. Voor de boeren zelf, maar ook voor de hele samenleving. Vandaag heb ik de boeren daar op verschillende manieren nadrukkelijk op gewezen en opgeroepen zich daar aan te houden.

De supermarkten hebben een belangrijke maatschappelijke functie voor alle inwoners van Zwolle en daarbuiten. De prostestactie van de boeren heeft dan ook gevolgen voor de bevoorrading van veel winkels van Albert Heijn. Vandaag konden de supermarkten in deze regio urenlang geen nieuwe voorraad ontvangen. Dit zullen we merken in de winkelschappen in heel Noordoost-Nederland.

Ik heb vanmiddag een intensief gesprek gevoerd met een aantal boeren en Albert Heijn samen. Er is afgesproken dat de boeren met hun voertuigen om 18:00 uur vertrokken moesten zijn. De boeren hebben zich aan deze afspraak gehouden. De in- en uitgangen van het distributiecentrum zijn inmiddels weer toegankelijk en de vrachtwagens kunnen de winkels weer bevoorraden.”

Landelijke oplossing nodig

De supermarkten doen er alles aan om de schappen zo snel mogelijk weer te vullen, maar dit zal enige tijd vergen. De actie van de boeren is vandaag onder meer in Zwolle merkbaar, maar er is op landelijk niveau een oplossing nodig. Voor heel Nederland. Dat heeft burgemeester Snijders vandaag nogmaals benadrukt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button