112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Update: Burgemeester Snijders stelt ultimatum aan demonstrerende boeren

Boeren moeten voor 13:30 uur vanmiddag bij AH weg zijn

Zwolle – UPDATE 15:20 uur –
Statement burgemeester Snijders:

‘Demonstrerende boeren verlaten de stad’

Statement burgemeester Snijders:”De demonstrerende boeren in Zwolle hebben vanmiddag tot 13.30 uur de tijd gekregen om de betoging bij het distributiecentrum van Albert Heijn te beëindigen. Een groot deel van de demonstranten heeft hier gehoor aangegeven. De blokkade bij de ingang van het distributiecentrum is opgeheven, vrachtwagens kunnen het terrein weer op en vele boeren zijn naar huis gegaan.

Een aantal boeren begeeft zich echter nog steeds bij het distributiecentrum of in de stad. Om ook deze demonstranten te bewegen om Zwolle te verlaten, heeft burgemeester Snijders om 15:00 uur een noodbevel afgegeven. Dit betekent dat de achterblijvende demonstranten, met landbouwvoertuigen of anderszins , de stad direct moeten verlaten”

Zwolle – Boeren vertrekken bij het distributiecentrum van Albert Heijn na statement van Burgemeester Snijders.

Zwolle – Statement Burgemeester Snijders van Zwolle: “De demonstratie van boeren bij een distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle zorgt er voor dat een groot aantal supermarkten in Noord-Oost Nederland niet bevoorraad kan worden. Hiermee belemmeren de demonstranten een vitale maatschappelijke functie in de regio. Ook is de verkeersveiligheid ter plaatse in het geding.

Dit heeft mij doen besluiten de demonstranten een ultimatum te geven tot 13.30 uur vanmiddag. Dan moet de blokkade zijn opgeheven en de betoging zijn beëindigd. Dit besluit is zojuist de woordvoerders van de boeren medegedeeld. De gemeente en politie rekenen op medewerking van de demonstranten en blijven met hen in gesprek”

Gerelateerde artikelen

Back to top button