Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Boeren blokkeren A28 bij Zwolle en afslag Wijthmen N35

Zwolle – De A28 is in beide richtingen versperd bij knooppunt Hattemerbroek. Groepen tractoren blokkeren de weg, met gevaarlijke situaties als gevolg, zo meldt Rijkswaterstaat. “Wees extra alert en pas je rijstijl aan als je landbouwvoertuigen ziet. ”

 

De A28 is niet de enige plek in onze regio waar ze actie voeren. Ook hebben boeren de afrit Wijthmen op de N35 geblokkeerd. Daarmee is de verbinding van en naar het Vechtdal voor Zwolle afgesloten. De boeren hebben hun trekkers massaal geparkeerd op het viaduct over de N35 die leidt naar het dorp Wijthmen en daarmee de doorgaande route naar Dalfsen en Ommen. Het is een van de onaangekondigde boerenacties vandaag.

Wil je er toch door bij Wijthmen? Geen nood! De boeren bieden een blokje kaas aan en een flyer, waarna je alsnog er door mag!
Omrijden via afslag Hoonhorst

Vandaag ontstonden er vanaf 12 uur meerdere files in de regio op plekken waar normaal nooit een file staat. Een centrale organisatie was er bij de acties van vandaag niet. Voorzitter Mark van den Oever van actiegroep Farmers Defence Force maakte zondagavond bekend dat boeren maandag vanaf 12.00 uur de weg op zullen gaan, maar hij zei erbij dat FDF die acties niet coördineert.

Boerenactiegroep Agractie doet een ‘laatste oproep’ aan minister Christianne van der Wal van Natuur en Stikstof om de plannen niet door te zetten. ‘Ga niet door op de ingeslagen weg. Laat een vreedzame actie niet escaleren in een boerenopstand’, zegt voorman Bart Kemp in een maandagochtend verschenen video.

Gerelateerde artikelen

Back to top button