BouwKabelkrantNieuws uit ZwolleStadshagen

Boerderijenpad beperkt opengesteld voor eerste bewoners De Tippe

Zwolle – Het Boerderijenpad, een wandel- en fietspad in De Tippe, is beperkt opengesteld van de Havezathentunnel tot aan de eerste, opgeleverde woningen in De Tippe. Deze woningen liggen allemaal rondom het Boerderijenpad. Door de openstelling kunnen de eerste bewoners van De Tippe snel en veilig fietsend of wandelend het nieuw aan te leggen wijkdeel verlaten. Ook hoeven de nieuwe bewoners hierdoor minder gebruik te maken van de bouwwegen in De Tippe, waar dagelijks veel bouwverkeer rijdt. Vanuit veiligheidsoverwegingen wordt het Boerderijenpad daarom beperkt opengesteld.

Geen doorgaand fietsverkeer

De komende jaren bouwt Zwolle in De Tippe vele honderden nieuwe woningen. Dat levert veel bouwverkeer op in het nieuwe wijkdeel. Voor nu probeert de gemeente vanwege de verkeersveiligheid het bouwverkeer zoveel mogelijk te scheiden van andere verkeerstromen, zoals fietsers en wandelaars. Daarom blijft het Boerderijenpad tussen Stadshagen en ’s-Heerenbroek voorlopig dicht voor doorgaand verkeer.

Fietsers of wandelaars vanaf de Havezathenallee, die bijvoorbeeld naar de IJssel of ’s-Heerenbroek willen fietsen of lopen, kunnen gebruik maken van de Rozentunnel (Rozenpad) of de tunnel bij de Jac. P. Thijsselaan. Wanneer het Boerderijenpad helemaal opengaat, hangt af van de bouwactiviteiten en het bouwverkeer in De Tippe. Hierbij staat verkeersveiligheid altijd voorop.

Gevaarlijk om bouwterrein te betreden

Wanneer fietsers of wandelaars op het Boerderijenpad moeten zijn, is het van belang dat zij beseffen dat ze in een gebied met veel bouwactiviteiten zijn. Het terrein rondom het Boederijenpad betreft bouwterrein; het is gevaarlijk om dit terrein te betreden. Daarom is het belangrijk om op de aangewezen paden te blijven.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren