112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bob Kooistra van Bar Bruut houdt emotionele toespraak in gemeenteraad

'Ik blijf slachtoffer'

Zwolle – Bob Kooistra, eigenaar van Café Bruut, sprak maandagavond in bij de gemeenteraad in Zwolle. Hij deed een emotionele oproep aan de raad om vooral ook zijn slachtofferschap te erkennen in: “de terreurdaden tegen hem, zijn familie en de inwoners van Zwolle”, zoals hij de bedreigingen door drie handgranaat incidenten omschrijft.

“Wat ik gemist heb de afgelopen tijd, is dat ik slachtoffer geworden ben. “Zo start Kooistra zijn verhaal vanaf het spreekgestoelte in de raadzaal van Zwolle. “Als ik zie wat dat betekent heeft voor het café waar ik eigenaar van ben, de familie en de buurt en iedereen die ik tegen kom lijkt het soms wel eens dat de spijker niet op de kop wordt geslagen dat ik slachtoffer ben.”

Het lijkt soms wel eens dat de spijker niet op de kop wordt geslagen dat ik slachtoffer ben. Bob Kooistra, eigenaar van Bar Bruut

 

Als mogelijke oorzaak noemt Kooistra de media “die de afgelopen tijd misschien enigszins opruiend zijn overgekomen. Mensen vragen zich af ‘Goh zou hij er iets mee te maken te hebben?” Om daar vervolgens emotioneel aan toe te voegen: “Je kunt niet meer veilig over straat lopen of mensen zijn bang om je toe te spreken”.

Kooistra mist de steun vanuit de gemeente en de overheid. “Dat ze achter je staan als je slachtoffer bent” . Ook zou hij graag zien dat de Koninklijke Horeca Nederland zicht uitspreekt “Dat we daders niet openlijk in de kaart gaan spelen maar dat we zorgen voor eventuele compensatie.” Kooistra bedoelt hiermee dat het granaatplaatsen als middel om een horecaondernemer financieel kapot te maken, teniet wordt gedaan als er een compensatie komt voor die horecaondernemer.

Ik zal nooit en te nimmer toegeven aan terreur. Bob Kooistra

 

Kooistra van Bar Bruut is in anderhalf jaar tijd tot driemaal toe slachtoffer geworden. Aan zijn café in de Voorstraat hing twee keer  een handgranaat aan de deur. Bij het huis van zijn vader, werd een aanslag gepleegd met twee handgranaten. “Eigenlijk zijn we nog niks verder gekomen. Ik hoop toch echt dat er dingen gaan veranderen. ”

Slachtoffer

De café eigenaar vervolgt strijdlustig:  “Ik zal nooit en te nimmer toe gaan geven aan terreur. Ik hoop dat de daders gepakt worden.” Kooistra verduidelijkt aan de aanwezige gemeenteraad en het publiek: “Mensen moeten zien dat ik slachtoffer ben. Ik heb er niks mee te maken. Niet alleen ik heb er last van maar ook alle inwoners van Zwolle, de buurt en mijn familie.”

Met zijn speech hoopt Kooistra ook twijfels weg te kunnen nemen. “Dat we er voor kunnen kiezen om samen tegen misdadigers en criminelen op te staan, en niet tegen de ondernemer en de burgers. Ik blijf slachtoffer” , besluit hij.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button