Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Carnavalsvereniging d’Oelewappers en Sassendonkse vereningingen vierden 55 jarig jubileum

Zwolle – Afgelopen zaterdag vierde Carnavalsvereniging d’Oelewappers samen met de Sassendonkse vereningingen, verenigingen van ver buiten Zwolle en andere carnavalsvrienden hun 55 jarig jubileum.

De commissie 55-jaar is erg druk geweest met alle voorbereidingen om het feest vlekkeloos te laten verlopen. Hier zijn zij ook glansrijk in geslaagd. De feestelijke dag begon met een Hooghedendiner waar de Hoogheden vanuit het Sassendonkse carnaval tussen de gangen door een woord naar het Prinsenpaar konden richten. Niet alleen de warmte van het diner maar ook een haan, handboeien en bijzondere anekdotes zorgden voor een groot vermaak en veel gelach tijdens dit diner.

De bezoekers van de feestelijke avond werden bij binnenkomst opgewarmd door diverse blaaskapellen die vrolijke noten speelden. Eenmaal in de zaal kon men dansen op de verlichtte dansvloer, genieten van diverse dans optredens en meeswingen met duo Happy Ouwer. Een feest met een lach en een traan, waarbij werd stilgestaan bij het overlijden van lid Carla Bouwhuis. Een kippenvel moment, waarbij de zaal, met ruim 500 bezoekers voor een moment helemaal stil was.

Hierna volgde de onthulling van de nieuwe achterwand, welke door het bestuur als kado in ontvangst werd genomen.
Als klap op de vuurpijl van deze feestelijke avond sloot de koning van de polonaise, Ronnie Ruysdael de avond af. En na dit feestelijke optreden bleef het onder de muzikale leiding van de DJ nog lang gezellig in Wijkcentrum de Weijenbelt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button