Nieuws uit ZwolleSport

Blue Hawks ondertekent Fair Play-convenant

ZWOLLE – Blue Hawks is met ingang van dit jaar een Fair Play-vereniging. Daarvoor ondertekent de Zwolse honk- en softbalvereniging zondag 19 april het Fair Play-convenant van SportService Zwolle. De handeling wordt uitgevoerd tijdens de feestelijke opening van het nieuwe seizoen. De toegang is gratis. Met een recordaantal van maar liefst negen teams is Blue Hawks afgelopen week aan de competities voor het nieuwe seizoen begonnen. Aanstaande zondag 19 april spelen de eerste honkbal- en softbalteams van de Zwolse club op Sportpark Peterskamp aan de Bellinistraat 45 ook hun eerste thuiswedstrijden. Dit wordt omlijst door een feestelijke opening, met onder meer een dj en een springkussen voor kinderen. Het dames softbalteam speelt zondag zijn eerste competitiewedstrijd als het Groningse Caribe op bezoek komt. Dit duel start om 12.30 uur. Op het hoofdveld gaan de honkballers onder leiding van hoofdcoach René Cornelissen om 14.30 uur van start tegen het sterke Blue Socks uit Veenendaal. Beide wedstrijden zijn gratis toegankelijk.

Ceremoniële eerste bal

Voorafgaand aan de honkbalwedstrijd verzorgen de BeeBallers, de jongste honkballers van Blue Hawks, een korte demonstratie. Hierna gooit Akim Bwefar de ceremoniële eerste bal om het seizoen officieel te openen. Blue Hawks is verheugd met de komst van Bwefar, die eerder dit jaar nog werd uitgeroepen tot Meest Betrokken Ondernemer van Zwolle. Bwefar is geen onbekende bij de Zwolse honk- en softbalvereniging. Als speler en ook als sponsor is hij van belangrijke waarde geweest in het twintigjarig bestaan van de club.

Bijzondere gast

Naast Bwefar krijgt Blue Hawks tijdens de officiële start van het nieuwe seizoen op zondag 19 april nog een bijzondere gast. Niemand minder dan de mascotte Joep komt op bezoek op de honkbal- en softbalvelden van Sportpark Peterskamp. Zijn komst heeft alles te maken met de kick-off van het nieuwe Fair Play-beleid van Blue Hawks. Blue Hawks wil met ingang van dit jaar sportiviteit en respect nadrukkelijker een plek geven binnen de club om leden een veilige en sportieve omgeving te kunnen blijven aanbieden. Om die reden ondertekent het bestuur zondag het convenant ‘Fair Play scoort!, ook bij sportverenigingen’ van SportService Zwolle.

Fair Play-beleid

Met ingang van dit seizoen heeft Blue Hawks duidelijke gedragsregels voor leden, trainers, coaches, scheidsrechters en bestuurders. Daarnaast worden een aantal keer per jaar speciale Fair Play-activiteiten bij de club georganiseerd. Zondag krijgt Blue Hawks uit handen van SportService Zwolle het officiële Fair Play-bord uitgereikt. Het Fair Play-beleid is een nieuwe stap voor de Zwolse honk- en softbalvereniging Blue Hawks, in 2013 nog genomineerd voor de Stimuleringsprijs van het Jaar 2013 tijdens het Zwolse Sportgala. Vorige maand mocht Blue Hawks zich als good practice presenteren tijdens het jaarlijkse landelijke congres van de honk- en softbalbond KNBSB.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button