KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Bijpraatsessie Natuur en Milieu Overijssel op 26 maart

De kunst van richting te veranderen

Zwolle – Het zijn onrustige en onzekere tijden, waarin crises als klimaatverandering en stikstofproblematiek ons elke dag bezighouden. In informele sfeer wisselt NMO hier graag gedachten over uit tijdens haar nieuwste Bijpraatsessie. Wat is de stand van zaken? Wat zijn de kansen en strategieën voor iedereen die zich sterkt maakt voor natuur, klimaat en milieu?

De Bijpraatsessie is op dinsdagavond 26 september in het Burgerweeshuis in Deventer. Iedereen is van harte uitgenodigd!

Klik hier om jouw plek te reserveren. Let op: vol is vol.

De bedoeling van deze avond is een gedachtenwisseling over de inzet van de burgerbeweging, op dit moment. Hoe zorgen we dat het leven, wonen, werken voor iedereen in Overijssel duurzaam en klimaatbestendig wordt? Wat kun je daar zelf, als individu of lokaal initiatief, als actiegroep of als bedrijf, aan doen?

De praktijk blijkt weerbarstig. Iedere vorm van klimaat- en natuurbeleid heeft een prijs, en iedere verandering – hoe inspirerend ook – roept weerstand op. Veel mensen kunnen het niet opbrengen om te doen wat er gevraagd
wordt. Of hebben er geen zin in.

Hoe ontwikkelen we, in Overijssel, de kunst van richting te veranderen? Hoe delen we onze successen, inspiraties en het plezier van wat we samen doen? En hoe helpen we de mensen die buiten de boot dreigen te vallen?

Deze avond gaan we het hier met ons allen over hebben. Je bent welkom om hierbij te zijn, en – in informele sfeer – je ervaringen met ons te delen. Met een inleiding van Lise Jans, associated professor aan de Rijksuniversiteit Groningen, die gespecialiseerd is in de rol van lokale initiatieven bij duurzaamheidstransities.
En een infomarkt van aansprekende initiatieven, bij de campagne ‘Overijssel Overmorgen’. En vooral: met de ervaringen van iedereen die mee wil praten.

Uitnodiging Bijpraatsessie

Dinsdagavond
26 maart 2024
Inloop 19:00
19.30 tot 22:00
Burgerweeshuis
Deventer
10 euro
Gratis voor*

* Ben je een netwerkpartner,
aangesloten organisatie of
student? Dan zijn er geen kosten
verbonden aan deze avond.

Gerelateerde artikelen

Back to top button