Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum haalt Kooke bij hoofdmacht

ZWOLLE, 17 april – VV Berkum heeft Thom Kooke voor het seizoen 2015-2016 aan de eerste selectie toegevoegd. De jonge middenvelder, binnenkort wordt hij 18 jaar, speelt als A-junior nu nog in het tweede elftal van Berkum, waar hij dit jaar de nodige assists en doelpunten op zijn naam bracht.

“Thom is een jonge en talentvolle voetballer en het is mooi dat hij uit de ‘eigen kweek’ van Berkum komt. Het is altijd een goede zaak als een talent uit de eigen opleiding de kans krijgt om op een hoger niveau mee te trainen en te spelen. Daar wordt hij alleen maar beter van,” verwacht Berkum-trainer Willem Brouwer.

Kooke, die nu in zijn VWO-eindexamenjaar zit, krijgt op het middenveld van Berkum  de nodige concurrentie van een aantal ‘gevestigde namen’, maar is daar niet bangvoor. “Het komende jaar is vooral goed voor mijn ontwikkeling en ik ga natuurlijk enorm mijn best doen. Ik weet ook wel dat ik niet onmiddellijk een basisplaats ga krijgen, maar daar kan ik wel tegen,” is de nuchtere constatering van Thom.

Het aantal veranderingen in de hoofdselectie van Berkum voor de nieuwe jaargang is beperkt, doordat de meeste spelers van het huidige eerste elftal hebben bijgetekend. Eerder werd al bekend dat aanvaller Johnsen Bacuna overkomt van hoofdklasser Harkemase Boys en ook keeper Bjarn Onderstal, nu nog actief bij tweedeklasser ESC in Elburg, zal in het nieuwe seizoen voor Berkum spelen.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button