Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum gooit KHC uit bekerstrijd

Zwolle – Berkum heeft in de bekerwedstrijd tegen eersteklasser KHC relatief simpel met 3-1 gewonnen en is daardoor verzekerd van een plaats in de achtste finales van het toernooi om de Districtsbeker Oost.

“Ik had een feller KHC verwacht, daar had ik de jongens ook voor gewaarschuwd. Het blijft een goede ploeg, maar de manier waarop wij de goals maakten laat toch het verschil zien,” constateerde Berkum-trainer Raymond Schuurman.

Afstand

Berkum was al snel dicht bij de openingstreffer toen Chris van der Meulen een inzet net gekeerd zag door KHC-doelman Justin Bruins, maar binnen de 10 minuten nam de Zwolse hoofdklasser toch afstand. Björn Bakker zette vanaf de rechterflank voor, waarna Johnsen Bacuna met een stijlvolle actie de 1-0 binnen tikte. Dat leek de opmaat voor een fors uitgevallen overwinning, maar na een kwartiertje begon ook Berkum te afwachtend te spelen en verdween het tempo uit de wedstrijd. Na een half uur kwam Bacuna, via een steekpass van Chris van der Meulen, nog wel in een kansrijke positie maar zijn inzet werd gepakt door keeper Bruins.

Direct na rust deed KHC-spits Jeffrey de Nooijer, ondanks een opvallend surplus aan kilo’s nog altijd een balvast en gevaarlijk aanspeelpunt, van zich spreken door een hard schot dat werd gepakt door Berkum-keeper Huib Veurink. Dat was echter lange tijd het enige wapenfeit van de bezoekers uit Kampen, die Berkum na een uur verder uit zagen lopen. Na een kort genomen corner werd de bal door Chris van der Meulen voor gelepeld, waarna Bacuna met een kopbal voor 2-0 zorgde. Even later leek Bacuna op weg naar zijn derde goal van de avond, maar de Zwolse spits werd zo ver naar buiten gedwongen dat keeper Bruins zijn boogbal alsnog te pakken kreeg.

Attent

Ruim 10 minuten voor het slot vergrootte Berkum de marge alsnog. Yannick Kaluzi pikte attent de bal af van KHC-verdediger Nick Notrot, vloog er over rechts vandoor en leverde een uitstekende voorzet af waaruit Chris van der Meulen de 3-0 binnen kon leggen. Opvallend genoeg begon KHC pas daarna echt feller te jagen op een aansluitingstreffer en die viel dan ook, maar pas vijf minuten voor tijd. Burak Alp kwam net buiten het Zwolse strafschopgebied in balbezit en liet Berkum-keeper Veurink met een fraaie curve kansloos: 3-1. KHC bleef jagen en zag dat de Zwolse doelman in de 88e minuut nog alles uit de kast moest halen om een afstandsschot van Bjorn van Enk onschadelijk te maken, maar de tijd ontbrak voor de bezoekers om Berkum echt in het nauw te brengen.

Berkum neemt het in de volgende ronde van het bekertoernooi, opnieuw in eigen huis, op tegen de winnaar van het duel tussen de zaterdagtak van Quick ’20 en Dalfsen, dat op 20 februari zal worden gespeeld.
Berkum-KHC, 12 februari 2019 (4e ronde Districtsbeker Oost)

Eindstand: 3-1 (1-0)
Scheidsrechter: Jan van Dijk
Doelpunten: 10. Johnsen Bacuna (1-0), 61. Bacuna (2-0), 79. Chris van der Meulen (3-0), 86. Burak Alp (3-1)
Gele/rode kaarten: geen
Opstelling Berkum: Huib Veurink, Rico Wolven, Dennis Horstman, Marc van der Meulen, Jason Huisman, Jasper van der Stouw, Hoeseb Yakob (77. Yoram Zandvliet), Björn Bakker, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna (74. Yannick Kaluzi), Michel van Aggele (46. Thom Kooke)
Opstelling KHC: Justin Bruins, Jarron de Lange, Nick Notrot, Joël Visscher, Burak Alp, Brenn de Lange, Jeffrey de Nooijer, Mitchel Hooisma, Talha Özen, Leroy Knol (74. Bjorn van Enk), Jesse Betaze

Gerelateerde artikelen

Back to top button