Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoorpagina

Video – Avontuurlijke yogales brengt zonnegroet op de Panorama Hanze: 30 meter boven de grond

Zwolle – Het was een bijzondere ervaring voor de 25 deelnemers aan de yogales op het dak van Academiehuis de Grote Kerk in Zwolle. Zij genoten van een uur lang yoga onder leiding van Karin van der Vennen van KARA Yoga, terwijl ze uitkeken over de stad.

De yogales was onderdeel van de 24 uur Hanze, een evenement waarbij verschillende activiteiten werden georganiseerd in het kader van het Hanzeverbond. De Grote Kerk, die ook wel het Academiehuis wordt genoemd, is een van de historische gebouwen die verbonden zijn met de Hanze.

De deelnemers moesten eerst een steile trap beklimmen om op het dak te komen, waar ze werden verwelkomd door aartsengel Michaël, het symbool van de stad Zwolle. Het was nog donker toen de les begon, maar langzaam werd het lichter en kwam de zon op. Ondanks de dreiging van regen bleef het droog en konden de yogi’s genieten van de zonnegroet en andere oefeningen. Ze maakten ook gebruik van de 0.0 bierflesjes die ze vooraf hadden gekregen, om hun evenwicht te testen.

Na afloop van de les klonken de klokken van de Peperbus. De deelnemers waren helemaal ontspannen en maakten nog wat foto’s op het dak. Daarna daalden ze af naar de kerk, waar een kopje koffie voor ze klaarstond.

De Panorama Hanze is een unieke attractie op het dak van de Grote Kerk, waar je een prachtig uitzicht hebt over Zwolle en de omgeving. Je kunt er meer te weten komen over de geschiedenis van de Hanze en de rol van Zwolle daarin. De Panorama Hanze is nog tot en met 22 juni 2024 te bezoeken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button