112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

[Update] Automobilist ramt vangrail A28 afrit Zwolle-Zuid

Zwolle – Vanmiddag rond kwart voor vijf is een auto tegen de vangrail aangereden ter hoogte van de afrit Zwolle-Zuid. De auto knalde in volle vaart tegen een zogeheten RIMOB. (Een RIMpelbuisOBstakelbeveiliger is een type bermbeveiliging. Een RIMOB is een keerconstructie om de gevolgen van frontale aanrijdingen op obstakels zoals portalen of brugpijlers te reduceren. Een RIMOB wordt geïnstalleerd op plekken waar geen geleiderail is.)

RIMOB
RIMOB (RIMpelbuisOBstakelbeveiliger)

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet helemaal duidelijk, mogelijk is de automobilist onwel geworden. Twee inzittenden zijn gewond geraakt en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het zwaar beschadigde voertuig is door de autoberger afgevoerd. De vangrail raakte ook zwaar beschadigd en wordt door middel van een spoedreparatie weer gerepareerd. Van de afrit Zwolle-Zuid is één rijbaan afgesloten, evenals één rijbaan van de A28.

Tweede ongeluk

Tijdens de file die veroorzaakt werd door de aanrijding gebeurde een tweede ongeluk. Bij een kop-staartbotsing botsten nog twee voertuigen op elkaar. De voertuigen liepen lichte schade op en konden niet veel later hun reis weer hervatten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button