KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

App-groep voor jongereninitiatieven en vragen in Zwolle

Zwolle – Jongeren in Zwolle kunnen sinds kort gebruik maken van een nieuwe appgroep om elkaar te helpen met hun vragen en initiatieven. De appgroep is opgezet door een jongerenwerker die zag dat de sociale kaart van Zwolle niet meer actueel was. In de appgroep kunnen jongeren en professionals elkaar snel en makkelijk vinden en ondersteunen.

Jongeren initiatieven APPgroep

De appgroep telt al 64 leden die allerlei vragen hebben gesteld, zoals over een repetitieruimte voor een dansauditie, een plek om sociale aansluiting te vinden, een vrijwilligersplek voor een creatieve meid of activiteiten rondom de kerstdagen. Veel van deze vragen zijn al beantwoord of opgepakt door andere leden van de appgroep.

De appgroep werkt vraaggericht, wat betekent dat iedereen beheerder is en verantwoordelijk is voor het stellen en beantwoorden van vragen. Er wordt geen aanbod gedeeld, tenzij het aansluit bij een vraag. Zo wordt voorkomen dat de appgroep vol raakt met flyers en reclames. Door elkaar te helpen via de app, kunnen jongeren in Zwolle hun eigen initiatieven realiseren.

Gaan met de banaan Zwolle e.o.

Wil je wel reclame maken voor een evenement dan kan dat in de ‘Gaan met de banaan Zwolle e.o. APPgroep. Hierin kunnen flyers en andere informatie worden gedeeld over het aanbod voor jongeren in Zwolle en omgeving. Zo kunnen beide op de hoogte blijven van wat er allemaal te doen is in de stad.

Wie interesse heeft om mee te doen aan de appgroepen kan een appje sturen naar 06-36489568.

Gerelateerde artikelen

Back to top button