Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Alex van Hoesel naar hoofdselectie Berkum

Zwolle – Hoofdklasser VV Berkum heeft jeugdspeler Alex van Hoesel met ingang van de nieuwe jaargang 2021-2022 aan de eerste selectie toegevoegd. De nu 18-jarige centrale verdediger heeft zich voor twee seizoenen aan Berkum verbonden.

“Daar spreekt vertrouwen uit. Ik had al eerder met het eerste meegetraind en dat beviel kennelijk van beide kanten goed,” constateert hij. “Ik had vorig jaar en ook nu weer ook naar FC Emmen gekund, maar ik heb bewust voor Berkum gekozen. Dat heeft te maken met de HBO-opleiding die ik in Zwolle volg, maar ik krijg bij Berkum ook mooie kansen en doorgroeimogelijkheden.”

Alex van Hoesel komt uit een echte Berkum-familie: zowel vader Frank als oom Pim maakten jaren deel uit van het eerste elftal van de Zwollenaren. Alex begon ook bij Berkum maar werd al bij de E-pupillen gescout door FC Twente, waar hij twee jaar speelde. Vervolgens kwam hij een aantal jaren uit voor jeugdelftallen van PEC Zwolle om twee jaar geleden terug te keren naar Berkum. Daar voetbalde hij het laatst in de JO19-1, waarmee hij promotie naar de 4 e Divisie afdwong.

Alex van Hoesel is het tweede talent uit eigen gelederen dat dit jaar doorgroeit naar het vlaggenschip van Berkum. Eerder werd al bekend dat keeper Jasper de Visser vanuit de eigen jeugd naar de eerste selectie gaat. Van ‘buitenaf’ komen spits Martijn Brakke, die overkomt van derdedivisionist Staphorst, en aanvaller Boy Boeloerditi die eerder voor onder meer derdedivisionist Excelsior ’31 uitkwam. Van de hoofdmacht van het afgelopen seizoen hebben 16 spelers toegezegd ook in 2021-2022 weer voor VV Berkum uit te zullen komen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button