AlgemeenNieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

42 fietsers weer veilig op weg

Speciale editie van Repaircafé Stadshagen

Zwolle – Zorgen dat je gezien wordt, dat was dit keer dé doelstelling van het ‘repaircafé’ in Stadshagen. En die ‘je’ zijn dan de fietsers die in de donkere dagen door de wijk en de stad fietsen. Er kwamen dit jaar 42 fietsers af op de speciale editie van het repaircafé, iets minder dan vorig jaar maar nog altijd een succes. Ook Edwin Koster van de Fietsersbond afdeling Zwolle was er bij aanwezig. De mensen van de ANWB controleerden de fietsen en waar nodig werden ze ter plekke gerepareerd door de monteurs van Scholten Fietsgoed die belangeloos aan deze actie meewerkten. 
.
Met behulp van vrijwilligers controleerde en repareerde de ANWB met fietsverlichtingsacties door het hele land de fietsverlichting van voorbijgangers.  Dit jaar werden bij 1900 scholen, verenigingen, ANWB-winkels en fietsenwinkels 500.000 lampjes gecontroleerd door ca. 8.000 vrijwilligers. Daarbij is de fietscheck tijdens de donkere maanden een vast onderdeel van de ANWB verkeerslessen op school (Streetwise).

Voorzitter Edwin Koster van Fietsersbond Zwolle laat zijn fietsverlichting controleren.

Zichtbaarheid

Edwin Koster legt uit waarom deze acties zo belangrijk zijn: “Verlichting op fiets zorgt voor zichtbaarheid en dat van levensbelang in het drukke verkeer. Elke automobilist kan je dat vertellen. Daarom blijven wij als Fietsersbond er aandacht voor vragen. Toch is gezien worden slechts een deel, de weg kunnen zien in het donker is net zo belangrijk.”

Niet overal goede straatverlichting

Veel fietsongelukken zijn eenzijdig maar veroorzaken net zo goed schade en letsel. Dat kun je voorkomen met o.a. goede fietsverlichting. Niet overal in de stad is de straatverlichting zo uitbundig als in de binnenstad. Koster:” Daarom deze bewustwordingsactie tijdens repaircafe waarin we samen optrekken met Veilig Verkeer Nederland en ANWB.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button