112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

31-jarige Zwollenaar aangehouden bij grote rechercheactie.

Zwolle/Deventer – Politie onderzoekt momenteel zeven panden en één garagebox alwaar goederen in beslag worden genomen die mogelijk wijzen op ondermijnende activiteiten door de aangehouden mannen.

Een speciaal rechercheteam van politie Oost-Nederland is een langere tijd bezig geweest met een onderzoek naar een crimineel netwerk dat ondermijnende activiteiten uitvoert. Vanmorgen, maandag 11 september,  zijn vier mannen  aangehouden. De hoofdverdachte, een 30-jarige man uit Deventer, is door het arrestatieteam in een woning in Amsterdam aangehouden. Verder zijn een 35-jarige man in Deventer, een 31-jarige man in Zwolle en een 21-jarige man in Vorden aangehouden. Deze mannen zijn aangehouden, omdat ze verdacht worden van het overtreden van de Opiumwet, witwaspraktijken en  het deelnemen aan een criminele organisatie.

Geldhond en defensiemedewerkers

Vandaag  worden op acht verschillende locaties, zowel in Zwolle, Deventer als in Amsterdam, doorzoekingen gehouden in diverse panden. Inmiddels zijn er al goederen, als geld, attributen die gebruikt kunnen worden voor het inrichten van een hennepkwekerij en een vuurwapen aangetroffen.  Tijdens het  zoeken wordt gebruik gemaakt van een speciale ‘geld’-speurhond. Tevens is er tijdens het zoeken in de gebouwen ondersteuning van medewerkers van defensie.

Ondermijning

Ondermijnende criminaliteit raakt de samenleving. Maar wat is ondermijning nu eigenlijk? De exacte definitie is moeilijk in één zin samen te vatten, maar grofweg betekent het de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld. Dit maatschappelijke probleem wordt door gemeente, politie en justitie niet getolereerd en aangepakt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button