Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

28ste Berkumloop levert ruim 13.000 euro op

Zwolle – De 28ste editie van de Salverda Berkumloop werd dinsdagavond gewonnen door de Keniaan Ezra Kering. Hij zette op het parcours een tijd neer van 31 minuten en 10 seconden en liet daarmee landgenoot Noah Cherokony achter zich. Zwollenaar Arne Mulder pakte de derde plek.

Foto’s: © Peter Denekamp

De Salverda Berkumloop heeft een mooi bedrag voor de drie goede doelen opgeleverd. Vlak voor de start van het populaire hardloopevenement overhandigde voorzitter Rutger Blankvoort van de Berkumloop een mooie cheque van 4.824 euro aan het Ronald McDonald Huis Zwolle. Daarnaast kreeg de Wijkvereniging Berkum 4.155 euro en PEC Zwolle United 4.099 euro. Het geld is afkomstig opgebracht door de deelnemers. Een deel van het inschrijfgeld werd verdeeld over de drie goede doelen. Ook konden deelnemers zich laten sponsoren.

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button