Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

1-Day Business Challenge – Bedrijven en studenten samen aan de slag

Business uitdaging in één dag

Zwolle – Zo’n zeventig studenten van Landstede MBO en ROC Menso Alting en vijf bedrijven doen vandaag mee aan de 1-Day Business Challenge, een evenement in het Landstede Sportcentrum aan het Hogeland in Zwolle, waarbij studenten aan de slag gaan met echte opdrachten die door de bedrijven zijn aangedragen. Doel is het vergroten van de ondernemende vaardigheden van de studenten. Maar ook het oplossen van business vraagstukken van de betreffende bedrijven.

De dag startte vanochtend met het uiteenzetten van de opdrachten en eindigt vanmiddag met finalepitches waarbij vijf groepen studenten de beste ideeën aan de ondernemers presenteren. In het tussenliggende dagprogramma worden de opdrachten door de studenten uitgewerkt en krijgen de studenten pitchtrainingen. Deze worden verzorgd door medewerkers van De Meisjes van Plezier en Your Sport Pro.

De opdrachten zijn gekoppeld aan een praktijkgerichte probleemstelling bij de betreffende bedrijven en gerelateerd aan de opleiding van de studenten. De studenten doorlopen verschillende fasen waarbij zij met hulp van experts en een pitchtraining uiteindelijk hun oplossing presenteren. De pitches worden beoordeeld door een jury en het bedrijf zelf, zij kiezen één winnaar.

De deelnemers aan het evenement worden onder andere getraind in het initiëren van activiteiten, het bouwen van relaties en netwerken, het creëren, innoveren, plannen en organiseren, en commercieel en bedrijfsmatig handelen. Daarnaast is er ook veel aandacht voor samenwerking.

De bedrijven die meewerken zijn Regiolokaal Zwolle, Your Sport Pro, Hulskamp Audiovisueel en WoonZorg Combinatie Overijssel.

Voor haar eigen directieleden en andere geïnteresseerden organiseert Landstede vandaag in hetzelfde Sportcentrum het ‘ Ondernemend Podium’, een conferentie waarbij ondernemendheid in het onderwijs centraal staat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button