Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse stormchaser Leon Eikenaar in De Vreemde Eend

Zwolle – Zaterdagavond 16 april stond de Zwolse “stormjager” Leon Eikenaar in het televisieprogramma De Vreemde Eend met nog 3 kandidaten. Verkleed als echte “stormjagers” moesten de BN’ers raden wie de echte “stormjager” is. Het aloude ‘Wie van de Drie’ in een nieuw jasje.

De Vreemde Eend

De Vreemde Eend is een komische zaterdagavondshow op de televisiezender SBS6. Irene Moors is de presentatrice van dit programma. Twee teams van elk twee bekende Nederlanders nemen het tegen elkaar op. De teams moeten proberen om uit een rijtje mensen één vreemde eend te vinden. Deze vreemde eend heeft bijvoorbeeld een bepaalde eigenschap of heeft een raar beroep of hobby, beschikt over een verborgen talent of draagt een geheim met zich mee.

Allemaal beweren zij degene te zijn naar wie wordt gezocht, maar slechts een spreekt de waarheid. Als De Vreemde Eend bekend is zal deze op eigen wijze zijn of haar talent of eigenschap tonen in de studio.

Leon Eikenaar werd in februari uitgenodigd om deel te nemen aan het programma. Samen met zijn broer is Leon naar Aalsmeer gereden om bij de opnames aanwezig te zijn. Leon: “Het was een lange maar zeer leuke dag met een ervaring rijker”.

Weerattributen

Voor de line-up moest Leon wel enkele weerattributen meenemen als een weerstation, de Chaserdrone en een camera. Elke kandidaat kreeg één voorwerp in de handen om te laten zien dat hij of zij de enige echte stormjager is. Iedere kandidaat droeg een regenpak. Ook Leon werd in een echte Zuidwester gehesen.

Art Of Thunders

Eikenaar is lid van een groep “stormjagers” die zichzelf Art Of Thunders noemen. Met hun Lancia Chase Vehicle rijden ze achter noodweer aan. Naast mooie foto’s en filmpjes schieten van onweer verrichten ze ook metingen in de onweersbuien voor mogelijke onderzoeken of om mensen mee te waarschuwen. Voor de onweerliefhebbers heeft de groep ook vaak een livestream draaien en beschikken ze over een drone die luchtfoto’s kan maken van de onweersbuien.

Op de website van Art Of Thunders vindt je meer informatie over de groep. Ook hebben ze een eigen onweerradar en kan je actueel de buien volgen in Nederland. Ook geven ze prognoses en waarschuwen ze als er onweer of sneeuw op de loer ligt.

Art of Thunders website

Uitzending gemist

chaserdrone
De Chaser drone in actie
De Lancia Ypsilon chase vehicle
De Lancia Ypsilon chase vehicle

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button