HandbalSport

Zwolse handbalsters geven punt weg aan hekkensluiter

Zwolle – Op zaterdagavond 2 april stond voor Zwolle de uitwedstrijd tegen Angeren op het programma. Ondanks dat Angeren met 0 punten onderaan in de competitie stond, wist Zwolle dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Zwolle moest waken voor onderschatting, Angeren zou natuurlijk niet de competitie willen verlaten zonder ook maar een punt gepakt hebben.

Het fluitsignaal klonk en Zwolle ging voortvarend van start. Door mooie aanvallen en goed geplaatste schoten, stond het scorebord al snel op een 0-4 voorsprong. De rest van de eerste helft ging het qua doelpunten aardig gelijk op. Het lukte Zwolle niet om de voorsprong te vergroten. De verdediging stond niet helemaal lekker en de 100% kansen gingen er jammer genoeg niet allemaal in. De ruststand was een 8-11 voorsprong.

In de tweede helft werden er afspraken gemaakt, waardoor de dames uit Zwolle weer hun eigen spel konden spelen. De dames uit Zwolle konden de voorsprong niet vast houden en Angeren kwam terug met 13-12. De dames wisten goed terug te vechten en er werd hard gewerkt in de verdediging. Zwolle had af en toe moeite met het eigen hoge tempo vast te houden.

Drie minuten voor tijd stond het 16-17 in het voordeel van Zwolle. Maar na een paar overhaaste beslissingen scoorde Angeren en werd de eindstand 17-17.

Op zondag 10 april staat de laatste thuis wedstrijd gepland. Zwolle Dames 1 tegen Artemis ’15 Dames 1 om 12:25 uur in Sporthal Zwolle Zuid.

Gerelateerde artikelen

Back to top button