Weer

Zwolle krijgt dun wit tapijtje sneeuw

Zwolle- Na twee ijskoude nachten met -8 graden is morgen de eerste sneeuw van 2019 een feit.

Na een nacht met -2 of -3 graden wordt het morgen overdag nauwelijks warmer. Het kwik loopt op naar ongeveer 1 graad boven het vriespunt. Het is de hele dag bewolkt bij een stevige zuidenwind.

In de vroege ochtend komt er een weinig intensief neerslaggebied over het westen van het land te liggen. Deze trekt vervolgens naar het oosten. In ons deel van de provincie begint het in de voormiddag te sneeuwen. Het is veelal lichte sneeuwval. De sneeuwbuien kunnen een paar uur aanhouden.

Tijdens de sneeuwval ligt de temperatuur dicht bij het vriespunt. Bij een matige zuidenwind voelt het koud aan. Het kan glad worden.

In de nacht naar woensdag blijft het 2 graden onder het vriespunt. Ook woensdag en donderdag is het overdag maar 1 of 2 graden in de plus.

Tijdens de nachten vriest het licht waardoor op alle sloten wel een laag ijs blijft liggen. Op de meeste plekken net te dun, onbetrouwbaar dus!

In het weekend gaan de temperaturen weer iets omhoog, om na het weekend vaak weer onder het vriespunt te duiken. Onvervalst kwakkelweer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button