Voorpagina

Zwolle: 25 % meer woningen verkocht 1e kwartaal 2016

Zwolle – Het aantal verkochte huizen en de huizenprijzen zijn in Zwolle e.o. gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit de woningmarktcijfers die de NVM vandaag heeft gepresenteerd.

Aantal verkochte woningen en verkoopprijs gestegen

In het eerste kwartaal 2016 wisselden in Zwolle e.o. 519 bestaande koopwoningen van eigenaar, bijna 25% meer dan een jaar geleden. Ook de verkoopprijs ligt in Zwolle e.o. 3,7 % hoger dan een jaar geleden. De gemiddelde verkoopprijs voor een woning lag in het eerste kwartaal van 2016 op 215.000 euro.

Verkooptijd korter

De gemiddelde verkooptijd van woningen daalt in Zwolle e.o.: die bedraagt nu 101 dagen, 41 dagen minder dan een jaar geleden. De verkoop van een vrijstaande woning duurt het langst met 240 dagen, tussenwoningen en hoekwoningen worden met 65 respectievelijk 71 dagen het snelste verkocht.

NVM: “De cijfers spreken voor zich en zijn mooi, maar de keerzijdes van de opbloeiende markt, zoals de haperende doorstroming, voorzichtigheid bij een aantal consumenten en gebrek aan nieuw aanbod van koopwoningen en goede huurwoningen, worden steeds zichtbaarder.

Dat is eigenlijk vreemd, met het huidige prijsniveau van woningen, de absurd lage hypotheekrente en het toegenomen consumentenvertrouwen.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button