Voorpagina

Wildness Festival op losse schroeven door nieuwe geluidsregels gemeente

Zwolle – Het Wildness Festival 2016 staat op losse schroeven. En dat heeft alles te maken met de nieuwe regels die de gemeente Zwolle heeft opgesteld over geluidsmetingen bij evenementen. Het resultaat hiervan is dat de organisatie dit jaar wederom een grote stap terug moeten doen op het geluidsniveau.

Eind vorig jaar heeft de Raad van State besloten dat het geluidsniveau voor evenementen aan de Wythmenerplas omlaag moest. Hiervoor zijn door de rechter maximale geluidsnormen bepaald die niet mogen worden overschreden.

Nieuwe geluidsregels

De gemeente Zwolle heeft deze week een nieuw protocol opgesteld over de geluidsmetingen bij evenementen. Daarin staat bijvoorbeeld dat er gemeten wordt in eenheden van een minuut. Wordt binnen een tijdsbestek van 10 minuten het geluidsniveau meerdere keren overschreden dan geeft de toezichthouder van de gemeente een waarschuwing. Na een tweede overschrijding volgen er dwangsommen.

Geluidskwaliteit

Organisator Wildness : ‘Het resultaat hiervan is dat we dit jaar wederom een grote stap terug moeten doen op geluidsniveau. Die omstandigheid stelt ons nu voor het moeilijke vraagstuk of we jullie nog wel de kwaliteit kunnen bieden die jullie verdienen en waar wij als organisatie voor staan.’

Onderzoek

Op dit moment zijn specialisten van de organisator aan het bekijken of het houden van Wildness Festival aan de Wythmenerplas nog mogelijk is. Het bedrijf verwacht binnen enkele dagen een definitief antwoord te kunnen geven.

Hoop op goede afloop

De organisatie hoopt vurig op een goede afloop: ‘Uiteindelijk is Wildness een muziekfestival en wat ons betreft hoort daar ook een geluidsniveau bij dat ervoor zorgt dat je muziek beleeft zoals het bedoeld is. Indien de specialisten geen oplossing zien moeten we echter ook zo eerlijk zijn om met pijn in ons hart toe te geven dat Zwolle helaas een heel mooi festival verliest.’

Gerelateerde artikelen

Back to top button