Dit is een commerciële partnerbijdrageOndernemend nieuws

Grootste poker overwinningen aller tijden


Dit is een commerciële partnerbijdrage.

Poker is een van de meest populaire kaartspellen ooit. Over de hele wereld wordt dit leuke en spannende spel regelmatig gespeeld door miljoenen mensen, zowel onderling tussen vrienden en bij online casino’s, als in grootse en extravagante toernooien. In dit artikel vertellen we je meer over de grootste poker overwinningen aller tijden.

Inzetten bij poker

Je kan poker voor je plezier spelen, maar natuurlijk is het net iets opwindender als je echt geld inzet, en er dan ook mooie winst mee kan maken. Dit gebeurt meestal met chips, of rechtstreeks met geld.

Tegenwoordig heb je zelfs de optie om met cryptocurrency te gokken op poker, waarbij je dan cryptomunten zoals Bitcoin of Dogecoin kan inzetten en winnen. Volgens deze complete lijst met de beste Bitcoin poker sites van Joren Verdoes, gokexpert bij Bitcoin Magazine, zijn er anno 2024 reeds tientallen kwalitatieve opties op de markt.

Hoewel dit aanbod steeds toeneemt, worden de grootste winsten bij poker nog steeds gemaakt in dollar, de de facto internationale munteenheid. Laten we even kijken naar de totale winst die de beste pokerspelers ter wereld hebben weten te vergaren met hun kunde, verspreid over meerdere toernooien, evenementen en jaren.

Meest financieel succesvolle pokerspelers

Voordat we verklappen hoeveel er werd gewonnen in de grootste poker overwinning ooit, schetsen we eerst een beetje de context en geven we je een overzicht van de top 10 spelers die het meeste geld hebben verdiend in de pokerwereld. Dit zijn niet noodzakelijk de meest bekende, of zelfs de meest talentvolle spelers, maar wel de spelers die hun talenten hebben kunnen omzetten in monetair gewin.

  • Bryn Kenney (Verenigde Staten): $65 miljoen
    Justin Bonomo (Verenigde Staten): $63 miljoen
  • Jason Koon (Verenigde Staten): $55 miljoen
  • Stephen Chidwick (Verenigd Koninkrijk): $55 miljoen
  • Dan Smith (Verenigde Staten): $52 miljoen
  • Daniel Negreanu (Canada): $52 miljoen
  • Mikita Badziakouski (Belarus): $51 miljoen
  • Isaac Haxton (Verenigde Staten): $47 miljoen
  • Erik Seidel (Verenigde Staten): $45 miljoen
  • David Peters (Verenigde Staten): $44 miljoen

Let op dat deze lijst geen rekening houdt met winst via cash games, online pokertoernooien, en andere opties die buiten live toernooien vallen.
Zoals je kunt zien, is poker een erg lucratieve bezigheid voor heel veel mensen! Maar wat is nu in feite het grootste bedrag dat ooit in 1 toernooi werd gewonnen?

De grootste winst in een toernooi

In 2012 won de Iraans/Amerikaanse Antonio Esfandiari maar liefst $18,35 miljoen in het toernooi WSOP (World Series of Poker) Big One for One Drop. Dit was zijn tweede WSOP-titel. Bij dit toernooi speelden 47 andere spelers.

Op dit moment heeft Esfandiari een vermogen van iets minder dan $30 miljoen, en was tot 2014 de best verdienende pokerspeler (in toernooien) aller tijden. De Canadees Daniel Negreanu nam hem uiteindelijk die titel af.

Tot op heden, een tiental jaren later, heeft niemand Esfandiari kunnen overtreffen en heeft hij nog steeds het record van grootste winst in een toernooi vastgelegd.

Justin Bonomo, de Amerikaan die momenteel op de 2e plaats staat in de lijst van meest financieel succesvolle pokerspelers, kwam er in 2018 het dichtste bij toen hij $10 miljoen binnenhaalde in dit toernooi, het laatste jaar waarin The Big One for One Drop werd gehouden met buy-ins gaande van $100.000 tot $1 miljoen.

Tegenwoordig wordt het toernooi opnieuw georganiseerd, maar met lagere buy-ins en navenant lagere mogelijke winst.Het lijkt er dus niet op dat Antonio Esfandiari’s record snel verbroken zal worden.


Dit is een commerciële partnerbijdrage.

Gerelateerde artikelen

Back to top button