KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum ontvangt geplaagd VVOG

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag thuis tegen VVOG, een ploeg die dit seizoen prima begon maar de laatste tijd forse steken heeft laten vallen. Berkum pakte na de winterstop wél punten, maar bewaart slechte herinneringen aan de uitwedstrijd bij VVOG. Daar liep de Zwolse equipe tegen een pijnlijke afstraffing op.
“Wij hebben zeker tegen VVOG wat recht te zetten, daar zijn we vanaf minuut één op gebrand,” verzekert Berkum-middenvelder Lars van Gerner. “Wij doen het de laatste weken goed en we zijn nu zo’n beetje uit de gevarenzone. We hebben ook een fitte ploeg, dus we kunnen vrijuit spelen.”

Titelkandidaat

VVOG degradeerde vorig jaar uit de 3e Divisie en was daarna, een niveau lager, voor velen één van de gedoodverfde titelkandidaten. De equipe van trainer Jurjan Wouda begon ook prima in de 4e Divisie D en greep maar nét naast de eerste periodetitel. Daarna kwam er echter zand in de machine en vooral na de winterstop ging het mis. In januari won VVOG met 1-0 van TVC ’28, maar daarna werd er drie keer verloren.
Vorige week ging VVOG thuis met 0-2 onderuit tegen DETO, dat de laatste tijd flink is opgeveerd.

In die wedstrijd ontsnapte de thuisclub, met hulp van de doellat, aan een vroege achterstand. Maar direct na rust werd het alsnog 0-1. De Gelderse ploeg liet daarna kansen liggen en toen DETO kort voor tijd opnieuw toesloeg stond VVOG wéér met lege handen. De Harderwijkers zijn inmiddels afgezakt naar de 4e plaats in de 4e Divisie D. En wel met een achterstand op koploper Excelsior ’31 van nu al 10 punten. VVOG heeft nog wél één van de meest scorende ploegen in deze competitie, met in 19 duels liefst 47 goals waarvan Joshua Patrick er 10 voor zijn rekening nam.

Pak rammel

Over die doelgerichtheid kan Berkum meepraten. De Zwollenaren kregen in september voetballes bij VVOG, dat met 6-1 een pak rammel uitdeelde. Binnen een kwartier kwam de thuisclub toen via een penalty op voorsprong en nog vóór rust liep dat op tot 3-0. In het tweede bedrijf deed VVOG er nog eens drie goals bij en enkel Vince van den Anker deed namens Berkum met één eretreffer wat terug.

Na de winterstop is Berkum echter punten gaan sprokkelen. Na remises tegen Heino (1-1) en Buitenpost (2-2) won de formatie van trainer Eduard Lindeboom met 1-0 van Pelikaan S en vorige week werden er met een 0-1 zege bij Longa ’30 weer kostbare punten gepakt. Berkum kwam daar in de 37e minuut op voorsprong, toen Van den Anker goed voorbereidend werk van Walter Dias Nzasi en Nick Kleen afrondde. Ondanks toenemende druk van de thuisclub hield Berkum daarna controle over de wedstrijd en kwam de winst, ondanks de krappe marge, eigenlijk niet meer in gevaar.

Snakken naar revanche

Berkum, nu zesde op de ranglijst, wil de goede serie van de laatste tijd doorzetten. De Zwollenaren snakken ook naar revanche na de muilpeer die ze in Harderwijk opliepen, maar weten dat VVOG punten moet pakken om de top-drie niet uit het zicht te verliezen.

De wedstrijd Berkum-VVOG wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Andy Wolff, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button