Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

Voorbeschouwing ADO – PEC Zwolle

Zwolle – Woensdagavond speelt PEC Zwolle haar laatste wedstrijd van 2020. In de Hofstad neemt de ploeg van trainer/coach John Stegeman het op tegen ADO Den Haag. Om 20.00 uur zal er worden afgetrapt in het Cars Jeans stadion.

Balans

De uitwedstrijd tegen ADO Den Haag is, zo wijst de statistische historie uit, over het algemeen lastig. Van de veertien voorgaande edities in de Eredivisie wist PEC er drie te winnen. Vorig jaar kon de wedstrijd, wegens de afgebroken competitie, geen doorgang vinden. De laatste overwinning in Den Haag was op 21 januari 2017. Destijds zorgden Kingsley Ehizibue en Nicolai Brock-Madsen voor de doelpunten: 1-2.

Laatste wedstrijden

Afgelopen weekend speelde PEC Zwolle in eigen huis doelpuntloos gelijk tegen FC Emmen. Dit was alweer de zevende remise van het seizoen. Hierdoor hebben de Blauwvingers, ondanks dat ze vier keer minder hebben verloren, slechts zes punten voorsprong op het ADO van Ruud Brood. Datzelfde ADO speelde zondag ook al een thuiswedstrijd en nam het hierbij op tegen Ajax. Na 32 minuten stond de teller al op vier tegendoelpunten. Toch was het niet Ajax, maar juist ADO dat na rust de doelpunten maakte. Zo scoorden Michiel Kramer en Samy Bourard nog, maar bleek het niet genoeg te zijn om de comeback volledig te maken.

Belangrijke punten

Voor zowel PEC Zwolle als ADO Den Haag is een overwinning zeer welkom. Want ook de concurrentie sprokkelde de voorbije dagen punten bij elkaar. Mocht PEC Zwolle met de drie punten aan de haal gaan, dan stijgt het puntentotaal naar zestien. Bij ADO zijn de zorgen echter groter. Met een aantal van zeven punten bezetten zij de zeventiende plaats. Aan het einde van het seizoen betekent die stek rechtstreekse degradatie. Bij een overwinning zouden zij deze gevarenzone, in ieder geval voor even, kunnen verlaten.

Arbitrage

Leidsman van de wedstrijd in Den Haag is Ingmar Oostrom. Hij zal hierbij geassisteerd worden door Rogier Honig en Richard Brondijk. De aangestelde official is Edgar Bijl. De VAR in Zeist betreft Erwin Blank en hij zal hierbij geassisteerd worden door Hessel Steegstra.

Gerelateerde artikelen

Back to top button