KabelkrantNieuws uit Zwolle

Viva Philicorda! maar dan coronaproof..

Zwolle – Het is maar goed dat Rene Eijsink in Zwolle woont. Want om eerlijk te zijn hadden we zelf nog nooit van een Philicorda gehoord en het is precies dit kleine door Philips gebouwde orgeltje dat vorig jaar leidde tot één van de leukste nieuwe festivals in Zwolle. Rene is groot fan van het orgel met zijn specifieke geluid en wist een heleboel muzikanten – én Zwollenaren – mee te nemen in zijn enthousiasme.
Dit weekend zou de tweede editie van Viva Philicorda! worden gehouden. Dankzij de corona werd het een Youtube-versie.

Het leuke is natuurlijk dat daarmee een nog groter publiek wordt bereikt dan vorig jaar. Willem Alkema praat de fragmenten aan elkaar, Rene stond zelf achter de camera en monteerde het tot een festivalwaardige film van bijna een uur. En er is ook nog een fragment te bewonderen van Reinder van Raalte en Lucia Legeland, die vorig jaar op Radio Focus in Studio Stadkamer een optreden verzorgde. Geniet met ons mee! En oh ja, de eerste contacten voor volgend jaar zijn al gelegd. Dus volgend jaar weer live!

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Martin Van Der Hooft

Radio- en programmamaker bij dé lokale omroep van Zwolle. Lokale journalistiek is een bewuste keuze. Een mooie stad als Zwolle verdient een mooie omroep. Als persoon breed geïnteresseerd in de maatschappij en Zwolle, maar vooral in de Zwollenaren. Als journalist altijd op zoek naar het positieve in de verhalen die we verslaan.

Lees ook

Back to top button