Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video | Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – PEC Zwolle

Zwolle – Zondagmiddag staat voor PEC Zwolle een zeer belangrijke uitwedstrijd op het programma. In het Sparta stadion neemt de ploeg van trainer/coach Ron Jans het op tegen Sparta Rotterdam. De Spartanen en de Blauwvingers trappen om 14.30 uur het duel af. Ruim 300 Zwolse supporters reizen komende zondag mee naar de Havenstad.

Vorm

Opponent Sparta Rotterdam maakte afgelopen zomer, na een afwezigheid van zes jaar, een rentree op het hoogste voetbalniveau van Nederland en heeft inmiddels uit twintig speelronden achttien punten weten te behalen. Er werd vier keer gewonnen, zes keer gelijkgespeeld en tien keer verloren. De laatste overwinning die de Spartanen boekten dateert echter alweer een tijdje terug. Op 4 november 2016 won de ploeg van trainer/coach Alex Pastoor in eigen huis met 3-1 van sc Heerenveen. Evenals de Rotterdammers, wist PEC Zwolle in twintig speelronden vier keer te winnen. Echter speelden de Blauwvingers vijf keer gelijk en verloren ze er elf. Dit maakt het verschil op de ranglijst tussen de Rotterdammers en de Zwollenaren slechts één punt in het voordeel van Sparta Rotterdam.

Recente duels

Sinds PEC Zwolle weer op het hoogste voetbalniveau van Nederland speelt, kwamen de Zwollenaren Sparta Rotterdam slechts één keer tegen. In het MAC3PARK stadion waren de Spartanen eerder dit voetbaljaar met 0-3 te sterk. Loris Brogno (twee) en Craig Goodwin zorgden voor de Rotterdamse doelpunten. Van de vijf duels daarvoor wonnen de Zwollenaren er vier en verloren ze er slechts één.

13-08-2016 PEC Zwolle – Sparta Rotterdam 0-3 Eredivisie
17-07-2015 PEC Zwolle – Sparta Rotterdam 3-1 Vriendschappelijk
15-01-2012 Sparta Rotterdam – PEC Zwolle 2-0 Jupiler League
26-08-2011 PEC Zwolle – Sparta Rotterdam 2-0 Jupiler League
18-04-2011 Sparta Rotterdam – PEC Zwolle 1-2 Jupiler League
15-10-2010 PEC Zwolle – Sparta Rotterdam 3-1 Jupiler League

Oude bekenden

Oud-voetballer en inmiddels assistent-trainer/coach bij SC Cambuur Arne Slot kwam in zijn voetbalcarrière uit voor zowel de Zwolse club als Sparta Rotterdam. Ook speelden onder andere oud-Zwollenaren Giovanni Hiwat, Denis Mahmudov, Ivan Tsvetkov en Johan van der Werff voor zowel PEC Zwolle als Sparta Rotterdam.

Meer informatie

Sparta Rotterdam – PEC Zwolle staat zondag onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. De veertigjarige arbiter uit Enschede zal aan de zijlijnen worden geassisteerd door de heren Van de Ven & Schaap. De vierde official is Van der Vrande.

Bron: PEC Zwolle / PEC Zwolle TV

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Geef een reactie

Back to top button