PEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video: Queensy Menig blikt vooruit op de wedstrijd tegen FC Groningen – PEC Zwolle

Verslaggever: Evert Jan Pasman

Zwolle – Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd tegen FC Groningen op het programma. Zwolle heeft het over het algemeen lastig op het slecht bespeelbare veld in de Euroborg. De geschiedenis leert ons dat Zwolle slechts één keer wist te winnen in de Euroborg. Dit was de competitiewedstrijd exact een week na de verloren bekerfinale tegen datzelfde FC Groningen en de beleving van die winst was dan ook laag.

Gezien het bovenstaande wordt het hoog tijd om dit seizoen dan gewoon te winnen in Groningen. Groningen kent een roerig seizoen met matige resultaten. In 2018 werd er nog niet gewonnen in de eredivisie. Er lagen diverse spelers met elkaar in de clinch, Lars Veldwijk weigerde in te vallen en technisch manager Ron Jans was in de rust in de kleedkamer te vinden. Voor trainer Ernest Faber staat de opvolging al klaar.
Al met al lijkt Groningen nergens meer voor te spelen. Te ver onder de playoffs voor Europees voetbal en op dit moment nog geen directe degradatiezorgen.

De resultaten van Zwolle na de winterstop staan in schril contrast met de resultaten van voor de winterstop. We staan nog steeds op de 7e plaats, maar enkele ploegen onder ons komen steeds dichterbij. Noodzaak dus om aanstaande zondag weer 3 punten bij te schrijven. Groningen wist in weinig wedstrijden de nul te houden aan onze aanvallers dus de taak om Sergio Padt, die door Koeman werd geselecteerd voor de voorselectie van Oranje, te laten vissen. Uiteraard moet je altijd zelf scoren om überhaupt te kunnen winnen, maar ook FC Groningen weet in de meeste wedstrijden wel een doelpunt te maken.

De gevaarlijkste spelers aan de kant van FC Groningen zijn Mimoun Mahi en de Japanse Ritsu Doan. Ook ex-Zwolle speler Jesper Drost doet het de laatste weken aardig. Naast Jesper Drost heeft Groningen toch altijd wel wat spelers met een Zwolle verleden in de selectie gehad. Momenteel zijn dat Jesper Drost, Lars Veldwijk en Django Warmerdam. Het feit dat Groningen destijds Warmerdam kon inlijven en Zwolle daar geen middelen voor had, geeft toch wel aan dat er in Groningen financieel nog steeds meer mogelijk is dan in Zwolle (ondanks dat mijn gevoel zegt dat Zwolle al enige tijd een hogere reputatie geniet).

In de wedstrijd tegen VVV Venlo verving Rick Dekker de geblesseerde Dirk Marcellis. Hier leek het voetbal en het tempo op het middenveld onder te lijden. Het lage baltempo van PEC was niet om aan te zien. De wedstrijd tegen FC Groningen zal een andere wedstrijd zijn. Daar waar VVV veelal met 11 man achter de bal stond zal Groningen zeker thuis meer willen voetballen. Daarnaast kunnen zij snel omschakelen wat gevaarlijk kan zijn. Bij PEC speelden veel spelers de afgelopen wedstrijden onder hun niveau. Sandler was met van Polen de stabiele factor achterin en Namli maakte veel goede acties maar mist de precisie in afwerking of eindpass. Zoals ik hier het hele seizoen kan blijven schrijven blijft de spitspositie een lastig punt.

De Euroborg is dit seizoen vaak slecht gevuld. Het uitvak zal aanstaande zondag echter goed gevuld zijn! Vandaag trainde Zwolle in aanloop van het duel besloten. De wedstrijd start om 12:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Lindhout.

Kingsley is geschorst, daarnaast zijn Marcellis, Nijland en Marinus geblesseerd.

Vermoedelijke opstelling PEC: Boer; Ligeon, Dekker, Sandler, Van Polen; Bakker, Thomas, Saymak; Namli, Parzyszek, Mokhtar

Bron: PEC.NU

Gerelateerde artikelen

Back to top button