Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Video – Mooie volle kerstboom van 17 meter staat weer op de Grote Markt

Zwolle – Sinds dinsdagochtend staat de enorme kerstboom op de Grote Markt er weer. Hij is 17 meter hoog en komt uit de tuin van mevrouw De Haan-Kinket die in het Veeralleekwartier woont. Dinsdagmorgen in alle vroegte arriveerde de boom met de dieplader, waarna de mannen van de ROVA en de Van Reel groep met behulp van een kraanwagen van Russcher uit Staphorst de boom op zijn plek zetten.

 

De boom werd afgelopen zaterdag omgezaagd in de tuin van mevrouw De Haan-Kinket waarna hij met een dieplader naar zijn tijdelijke opslagplaats op de Grote Voort werd gereden. Dinsdag werd de boom vanaf dieplader met de takelwagen omhoog getakeld en in het gat op de Grote Markt gezakt. Dat was nog wel een aardige klus. Omdat het om een kleinere boom ging moest de buis eerst opgehoogd worden met palen om de boom op hoogte te brengen.  Met een kettingzaag werden stukken van de stam gezaagd om ervoor te zorgen dat de boom paste. Rond half 11 stond de boom en konden de lichtjes erin.

Op woensdag 7 december om 18.15 uur zetten mevrouw De Haan – Kinket en haar kinderen én kleinkinderen gezamenlijk met burgemeester Peter Snijders de verlichting aan om de kerst officieel in te luiden.

Verlichting eerder uit

De kerstboom wordt voorzien van duurzame led-verlichting om energie te besparen. Daarnaast gaat de verlichting dagelijks om 16.00 uur aan en om 23.00 uur weer uit. Hiermee sluit de gemeente aan bij de actie van het ZwolleFonds rondom de sfeerverlichting in de binnenstad.

\

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button