KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Veel Zwolse inbreng tijdens digitale editie showcase festival Eurosonic Noorderslag te Groningen

Zwolle – Tussen 19 en 22 januari is Groningen traditioneel de officieuze muziekhoofstad van Europa. Vele artiesten en muziekprofessionals reizen naar Groningen om zich te presenteren of om op de hoogte te blijven van de nieuwste bands, artiesten, trends en ontwikkelingen. Met NONCHELANGE op Noorderslag en Paceshifters, Hiigo en Cloudsurfers op Eurosonic is de Zwolse afvaardiging met vier bands dit jaar groot. Alle optredens van Zwolse en overige artiesten bekijk je gratis via de stream op www.esns.nl

In verband met de huidige maatregelen is het Groningse festival voor het tweede jaar op rij alleen digitaal te bezoeken. Overdag is er de goedbezochte muziekconferentie met professionals uit heel Europa. In de avond is het muziekfestival online te volgen en zijn er via een stream op www.esns.nl maar liefst drie kanalen gratis te bekijken. De afgelopen weken zijn in Groningen diverse sessies met artiesten opgenomen die tijdens het festival worden uitgezonden. De eerste drie dagen van het festival hebben een internationaal tintje met artiesten uit heel Europa. Op zaterdagavond laat de crème de la crème van de Nederlandse muziekscene zich tijdens Noorderslag zien aan Nederland. Een van de acts op Noorderslag is NONCHELANGE, aan Hedon verbonden via een managementcontract en een Hedon Beurs. “De timing dat ik op Noorderslag sta is perfect, ik krijg de laatste tijd veel steun van Spotify, 3voor12 en merk dat veel muziekprofessionals me volgen. De Popronde was voor mij erg succesvol met als beloning de show op het eindfeest van de Popronde. Deze is door de huidige maatregelen helaas verplaatst naar 2022. Noorderslag komt precies op het juiste moment.” aldus Maarten Hutman beter bekend als NONCHELANGE.

Een dag eerder staat de Zwolse band Paceshifters op de planken. Hun laatste album Brand New Plan kreeg lovende reviews maar helaas konden ze nog geen uitgebreide tour doen. In een groot interview met De Volkskrant liet zanger en gitarist Seb Dokman al weten uit te kijken naar de uitdagingen van een stream: “We kunnen een kwartier spelen. Lastig hoor. Hoe bouw je zo’n kort setje op, als je gewend bent anderhalf uur te blazen? En hoe ga je om met de ongemakkelijke stilte die valt als een nummer is afgelopen? Bij onze shows vallen nooit stiltes.” Hoe Paceshifters tijdens Eurosonic gaan klinken is vrijdagavond vanaf 23:00 te horen via de ESNS-stream.

HIT THE NORTH

Een mooie toevoeging aan het festival is het Hit The North programma, een samenwerking tussen popzalen, onderwijsinstellingen, media en festivals ter bevordering van de muziek uit de Noordelijke provincies. Er is speciaal ruimte gemaakt voor de nieuwste en de meest talentvolle bands uit de deze provincies om zich te laten zien tijdens Eurosonic-Noorderslag. Woonachtig in Zwolle zijn de bands Hiigo en Cloudsurfers, beiden toegevoegd aan dit programmaonderdeel. Hiigo laat alvast weten uit te kijken naar vrijdagavond: “In ons korte bestaan voelt vrijwel alles wat doen als een debuut, maar voor ons is dit er eentje recht van de bucketlist: Met dank aan Hit The North spelen wij aankomende vrijdagavond op Eurosonic! We hebben onwijs veel zin om Nederland te laten zien waar we toe in staat zijn en hopen jullie daar (online!) te zien. Tot daar!”

Eurosonic-Noorderslag is gratis te volgen via de livestream op de website www.esns.nl

NONCHELANGE

ZATERDAG 22 JANUARI 21:15 -21:30 via Kanaal ESNS03

PACESHIFTERS

VRIJDAG 21 JANUARI 23:00 – 23:10 via kanaal ESNS02

HIT THE NORTH (met Hiigo & Cloudsurfers)

VRIJDAG 21 JANUARI 20:00 – 20:40 via kanaal ESNS03

Gerelateerde artikelen

Back to top button