SportVoetbal

Tandeloos Be Quick pakt punt bij SVI

Zwolle – Be Quick heeft de competitie zaterdag hervat met een gelijkspel. Tegen en bij SVI kwam het niet verder dan 0-0. De ploeg slaagde er niet in om een vuist te maken en mocht zodoende blij zijn met dit ene punt.

Meest opvallende afwezige bij Be Quick is Gianlucca van der Vegt. Hij raakte geblesseerd op de training en zal enkele weken afwezig zijn. In de opstelling bij SVI staan meerdere spelers met een verleden bij Be Quick. Dat geldt onder andere voor aanvoerder Jordy Hendriks, tevens de broer van SVI-trainer Joram Hendriks.

De eerste helft zal niet al te veel opwinding bieden. Be Quick zoekt een paar keer Sander Aarten, maar de passes zijn net niet scherp genoeg. Opwinding voor het doel van Be Quick als keeper Malanda misgrijpt bij een hoekschop. Het spel golft daarna op en neer zonder dat het koukleumende publiek er warm van wordt. Opvallend is de kleur van de bal: die is voor de helft groen. Wie heeft dat bedacht? Nadat Sertaç Yilmaz de bal in de 33e minuut naast schuift na een hoekschop, kabbelt de wedstrijd naar de 40e minuut. En dan lijkt SVI op voorsprong de komen als Tim Kuhlmann de bal knap binnenschiet nadat hij zich vrij speelt. Gelukkig voor Be Quick zal de scheidsrechter meegaan in het signaal van de grensrechter: buitenspel.

De toeschouwers zien na de rust direct een grote kans voor SVI. Niels Sonsma verschijnt alleen voor keeper Malanda, maar ziet zijn inzet door de goalie gepareerd. SVI blijft daarna de bovenliggende partij. Met in de spits de onvermoeibare Faisel el Atiaoui, die zich via Be Quick A2 en CSV ’28 naar de tweede klasse heeft geknokt. In de afgelopen seizoen, het desastreuze jaar voor Dieze West, was hij ook actief op Het hoge Laar. Hij is echter niet degene die de kans krijgt om SVI op voorsprong te zetten. Dat is tot drie keer toe Luuk Renema, maar die vindt steeds keeper Malanda op zijn pad. In de slotfase krijgt Be Quick nog twee keer een goede kans via Sander Aarten, maar het is niet de wedstrijd van Aarten. Een overwinning zou echt teveel zijn geweest voor Be Quick

Voor Be Quick wacht zaterdag de thuiswedstrijd tegen Enter Vooruit. Belangrijk, want veel teams in deze klasse staan dicht op elkaar.

Opstelling Be Quick: Teko Malanda, Robbin Uitslag, Roan Admiraal, Dennis Schotanus, Husseijn Raza, Milan Rada, Bram Bembom (67. Kevin Zomerdijk) , Sander Fillet (65. Cas Duiker), Sander Aarten, Sertaç Yilmaz, Hugo Winkeler