Met Smaak GemaaktNieuws uit ZwolleTV ZwolleVoorpagina

Radio – Met Smaak Gemaakt #2 Bistro De Stadshoeve krijgt EKO-keurmerk

Presentatie: Rob Kolenbrander

Audio: Interview met eigenaar Gerben Eshuis. Foto: Links Rob Kolenbrander, Rechts de chef-kok van Bistro De Stadshoeve


Zwolle – Aflevering 2 – Bistro De Stadshoeve

Bistro De Stadshoeve kreeg onlangs als eerste restaurant in Zwolle en heel Overijssel het EKO-keurmerk Horeca Goud uitgereikt. Het certificaat geeft aan dat minimaal 80% van de ingrediënten van biologische kwaliteit zijn. Radiomaker Rob Kolenbrander ging in gesprek met Eigenaar Gerben Eshuis en de chef-kok.

Bourgondiër en Zwollenaar Rob Kolenbander presenteert op radio en tv het culinaire programma ‘Met Smaak Gemaakt’. Een programma met culinaire tips, recept van de Landstede Chef, de Groenteman en natuurlijk een tip over die ene voortreffelijke wijn of een heerlijk streekproduct.

Met Smaak Gemaakt is van zondag tot en met woensdag te horen om kwart over tien ’s ochtends in het radioprogramma Gouwe Ouwe op Radio Focus. De gehele aflevering is hierboven online te beluisteren als audiofragment.


Audio: Interview met de chef-kok van Bistro De Stadshoeve. Foto: Links Rob Kolenbrander, Rechts eigenaar Gerben Eshuis


Bij Bistro De Stadshoeve kan je ontsnappen aan de hectiek van alledag, genieten van de natuur en (h)eerlijk eten. Bistro de Stadshoeve is onderdeel van park de Stadshoeve, waardoor je het buitenleven middenin de stad ervaart. Eigenaar Gerben Eshuis vertelt: “Wij laten onze gasten genieten van de natuur en heerlijke gerechten uit de buurt. Wij werken zoveel mogelijk samen met boeren uit de omgeving. Biologisch, puur en eerlijk.”

Controleerbaar

Om een EKO-keurmerk Horeca Goud te verkrijgen moet het horecabedrijf minimaal 80% van de levensmiddelen biologisch inkopen. De inkoop gebeurt bij biologisch gecertifieerde leveranciers. Daardoor kunnen klanten onbekommerd genieten van biologisch eten en drinken.

Duurzaamheid

Restaurants die het EKO-keurmerk dragen dienen duurzaamheidsaspecten door te voeren. Bistro De Stadshoeve wil bijvoorbeeld voedselverspilling tegengaan door samenwerking met kinderboerderij en zo effectief mogelijk om te gaan met de producten.

EKO-keurmerk Horeca

Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een bedrijf biologisch inkopen. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk, middels een inspectie ter plaatse, waarbij ook de inkoopadministratie wordt gecontroleerd. Alleen producten en ingrediënten van gecertificeerd biologische leveranciers tellen mee. Stichting EKO-keurmerk verstrekt ook licenties voor biologische producenten en boerenbedrijven, en voor winkels met minimaal 90% biologische inkoop.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button