Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Realisatie 58 flexwoningen aan rand mooie natuur in Zwolle gestart

Zwolle – Er zit beweging in het nieuwe woonproject op de Oosterenk in Zwolle. Woningcorporatie DeltaWonen gaat hier 58 flexwoningen realiseren op een hele mooie locatie grenzend aan mooie natuur. De hekken rond het bouwterrein zijn geplaatst en aannemer Van Dalfsen is gestart met de infrastructuur.

De flexwoningen komen naast de bestaande flexwoningen van De Steiger te staan aan de Dr. Eeftinck Schattenkerkweg. Wel zullen de nieuwe flexwoningen van een veel betere kwaliteit zijn dan het buurcomplex. In het nieuwe flexwonen-complex komen moderne woonoplossingen, variërend van rug-aan-rugwoningen tot appartementen. Ze zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van diverse bewonersgroepen, waaronder starters, statushouders en jongeren die begeleiding nodig hebben.

Elektriciteit, water en riolering

De voorbereidende werkzaamheden zijn in volle gang, waarbij het terrein bouwrijp wordt gemaakt door essentiële voorzieningen zoals elektriciteit, water en riolering aan te leggen. Want ook al gaat het om flex-woningen. Ze hebben allemaal wel de aansluiting op het net nodig.

Het complex gaat bestaan uit een mix van 26 rug-aan-rugwoningen en 32 appartementen, elk uitgerust met een keuken, badkamer en toilet. Bovendien zal er een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte zijn voor de bewoners en is er ruimte voor 27 parkeerplaatsen.

Deze flexwoningen, met een oppervlakte van 45 tot 50 vierkante meter, bieden een tijdelijke maar kwalitatieve woonoplossing. De huurders krijgen een contract voor de duur van de omgevingsvergunning en behouden hun inschrijfduur bij De Woningzoeker. Ongeveer 15 woningen zijn gereserveerd voor een begeleid jongerenproject, terwijl 20 woningen beschikbaar worden gesteld voor statushouders.

Dus wil jij hier straks wonen? Hou dan de woningzoeker in de gaten.

Dit is de plek waar de flexwoningen komen

 


De nieuwe flexwoningen komen naast het complex de Steiger op de Oosterenk.

Locatie op de Oosterenk waar de flexwoningen zijn gepland. Hoe de woningen er precies uit gaan zien is nog niet helemaal bekend. De inzet is een visualisatie maar kan nog veranderen. Het gaat níet om containerwoningen maar om hoogwaardige kwaliteitswoningen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button