EconomieKabelkrantNieuws uit Zwolle

Spooraannemer Swietelsky Rail Benelux opent tweede vestiging in Zwolle

Zwolle – Swietelsky Rail Benelux opent donderdag 2 november officieel een vestiging in Zwolle. Deze nieuwe locatie op de Marslanden is het tweede kantoor van de spooraannemer in Nederland. Hiermee versterkt Swietelsky haar landelijke dekking. De stap volgt op de verwachte toename in spoorwerk in het noorden van het land.

Logische stap

Onder de naam Swietelsky Rail Benelux Noord Oost is onze tweede vestiging in Nederland een feit. Sinds de oprichting van Swietelsky Rail Benelux in 2010 vormde de locatie in het Brabantse Oisterwijk altijd de thuisbasis. “We voorzien een groeiende markt in deze regio”, vertelt CEO John Weijtmans, “dus dan is de logische stap dat we ons hier vestigen.”

Meer aantrekkelijke werkgever

Vanuit de nieuwe vestiging wil Swietelsky Rail Benelux meer aandacht geven aan haar verdere groei. Spoorprojecten vinden door heel het land plaats. John: “Dat betekent dat onze mensen vaak veel moeten reizen. We hebben al collega’s uit het noorden en oosten van het land, maar die moeten voor kantoor nu altijd naar Brabant. We willen met deze nieuwe vestiging dan ook een meer aantrekkelijke werkgever zijn.”

De spooraannemer vond uiteindelijk een geschikte locatie aan de Nipkowstraat 9. Aan de zuidoostkant van Zwolle, vlakbij uitvalswegen en een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. “Ons bedrijf groeit hard, net als de markt waarin we opereren. Maar ook wij ervaren het personeelstekort. We zijn dan ook nog hard op zoek naar nieuwe collega’s”, besluit John.

Vestigingsadres Swietelsky Rail Beneluxin Zwolle

Over Swietelsky Rail Benelux”-  Als allround spooraannemer richt Swietelsky Rail Benelux zich op spoorbouw en spoorvernieuwing in België, Nederland en Luxemburg. Het bedrijf is gespecialiseerd in het organiseren, uitvoeren en opleveren van complexe spoorprojecten. Als dochter van het Oostenrijkse Swietelsky maakt het bedrijf gebruik van hun hightech machines. Deze machines vernieuwen duurzaam en efficiënt het hele spoor, van dwarsligger tot spoorstaaf. Swietelsky Rail Benelux heeft erkenningen op het gebied van spoor, kabels & leidingen, treinbeveiliging, bovenleiding & draagconstructies en energievoorziening. Er werken bijna 12.000 medewerkers wereldwijd voor Swietelsky, waarvan 160 in Nederland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button