Onderwijs & Wetenschap

Sponsorloop en cultuurdag Marshof

Zwolle- Op 26 juni was er op basisschool de Marshof in Zwolle-Zuid een sponsorloop. De leerlingen hebben heel veel rondjes gerend voor stichting Kulabigwo. Een kleinschalige stichting in het prachtige Uganda. De leerlingen hebben maar liefst € 3312,20 euro voor de stichting opgehaald.

Groepsleerkracht Esther de Koning vertelt:
“Het was een zonnige dag op 26 juni. Veel ouders, opa’s, oma’s en andere familieleden kwamen kijken om de leerlingen aan te moedigen. Juf Yvette, de directrice, opende de sponsorloop. Daarna vertelde Marleen Keijzer, van stichting Kulabigwo, over de stichting en de kinderen in Uganda.

Om tien voor drie startte de sponsorloop. Er was een parcours voor de groepen 1,2 en 3 en een voor de groepen 4 tot en met 8. De leerlingen hebben fanatiek gerend en veel rondes gelopen. Tijdens de sponsorloop stond meester Bert, onze conciërge, klaar om drinken uit te delen en na afloop was er voor alle leerlingen een ijsje. Dat hadden ze wel verdiend.

Een week later was het cultuurdag op de Marshof. De leerlingen kregen een dansworkshop van Song en Dance op muziek uit de Lion King. Ze werden mooi geschminkt en Marleen kwam in alle klassen vertellen over Uganda, de kinderen en de stichting. Want iedereen was wel benieuwd waar het geld naar toe ging.

Om drie uur verzamelden alle groepen buiten op het plein om de dans te laten zien aan alle toeschouwers. Wat was er een fijn publiek. De dans ging fantastisch en de leerlingen zagen er prachtig uit. Na afloop is het sponsorgeld overhandigd aan stichting Kulabiwgo. De leerlingen hebben maar liefst €3312,20 euro opgehaald. Wat een prestatie. Voor meer informatie over de stichting kun je kijken op www​.stichtingkulabigwo.com

Gerelateerde artikelen

Back to top button