KabelkrantNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

JenaXL bereikt 100% slagingspercentage

Zwolle – Met een indrukwekkend slagingspercentage van 100% onder de examenleerlingen, heeft JenaXL in Zwolle dit jaar opnieuw bewezen dat hun unieke benadering van onderwijs zijn vruchten afwerpt. Volgens teamleiders Regina Siebelink en Reinald Bosman en examensecretaris Jenneke Werkman, zorgt de Jenaplan-aanpak ervoor dat leerlingen zich gezien en gewaardeerd voelen, wat resulteert in uitmuntende prestaties. Dit jaar hebben alle 70 leerlingen op verschillende niveaus hun diploma behaald, waaronder vmbo-kader, tl, havo, en vwo.

Toch is het slagingspercentage niet het hoofddoel van JenaXL. “Onze focus ligt op het voorbereiden van leerlingen om succesvol te zijn in het leven, niet alleen in hun examens,” aldus Regina Siebelink. Het Jenaplan onderwijsconcept, dat sterk leunt op persoonlijke benadering, zelfstandigheid en zelfinzicht, begint al in de onderbouw. Leerlingen krijgen veelvuldig stamgroepmomenten en worden in gemengde groepen ingedeeld, waardoor oudere leerlingen jongere kunnen begeleiden. Op basis van wederzijds vertrouwen bouwen onze leerlingen in een veilige sfeer aan een heel stevig fundament voor de toekomst’, vult Reinald Bosman aan. ‘Deze aanpak bevordert een hechte schoolgemeenschap waar iedereen elkaar goed kent en ondersteunt.’

Ondanks het niet te overtreffen slagingspercentage, blijft JenaXL ambitieus en kijkt de school voortdurend naar manieren om het eigen onderwijs verder te verbeteren. Toekomstige plannen omvatten het beter inspelen op actuele vraagstukken en het versterken van de autonomie en persoonlijke ontwikkeling van hun leerlingen.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren