Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video – Frivool PEC Zwolle ruim langs Excelsior

Zwolle – In Wijthmen heeft PEC Zwolle zaterdagmiddag met ruime cijfers gewonnen van mede-eredivisionist Excelsior. Na een aftastende beginfase kwam PEC Zwolle na een kwartier echt op stoom. Bij rust stond een 4-0 voorsprong op het scorebord. In de tweede helft, waarin PEC Zwolle ruim twintig minuten met een verjongd team speelde, werd nog eenmaal gescoord: 5-0.

Het was Excelsior dat het meeste initiatief toonde in de beginfase, maar Diederik Boer hoefde nauwelijks in actie te komen. De eerste mogelijkheid voor PEC Zwolle leverde prompt een doelpunt op. Zian Flemming kopte een vrije trap van Clint Leemans, die samen met Vito van Crooij na vrijdag aangetrokken te zijn zijn debuut maakte, op de paal. Mike van Duinen was er als de kippen bij om zijn voormalig werkgever op achterstand te schieten. Na de 1-0 liet de 2-0 niet lang op zich wachten. Ditmaal was Van Duinen zelf aangever en drukte Flemming af. Een roei van Van Duinen (net over) bleek een waarschuwing, want niet veel later scoorde de spits de 3-0. Het was Leemans die de credits kreeg. Zijn pass was exact op maat voor Van Duinen. En daarmee was de kous nog niet af. Ook Flemming wist nog eens te scoren en bracht vlak voor rust de stand op 4-0.

Met Sepp van den Berg en Ruben Ligeon voor Bram van Polen en Kenneth Paal, begon PEC Zwolle aan de tweede helft. Het in de zon opgestelde publiek hoefde niet lang te wachten op weer een treffer. Van den Berg was met een volley uit een hoekschop dichtbij, maar zijn poging werd op de doellijn weggewerkt. Een hoekschop later tilde Flemming de stand naar 5-0 door ineens de bal met de punt binnen te schieten. Het gaf John van ’t Schip de gelegenheid om in het restant van de wedstrijd nog eens achtmaal te wisselen. Terell Ondaan en Erik Bakker probeerden nog om de score verder op te voeren, maar zover kwam het niet. Excelsior wist echter ook geen potten te breken. Het kreeg één enorme kans, waar Boer als Zwolse redder optrad.

Met de 5-0 overwinning op Excelsior komt er een einde aan de trainingsweek in Epe. Zondag en maandag is de selectie van Van ’t Schip vrij. Dinsdag wordt er weer getraind.

PEC Zwolle – Excelsior 5-0 (4-0)

Scheidsrechter: Van de Graaf

Opstellingen
PEC Zwolle : Boer, Ehizibue (60. Koorman), Lachman (70. Da Costa), Van Polen (46. Van den Berg), Paal (46. Ligeon), Genreau (70. Bakker), Leemans (70.Bakker) Hamer (70. Reijnders), Flemming (70. Benschop), Van Duinen (70. Yildiz) en Van Crooij (70. Ondaan).

Excelsior: Stevens, Fortes, Mattheij, Oude Kotte, Van der Meer, Schouten, Anderson, Bruins, Messaoud, Koolwijk en Caenepeel.

11. Van Duinen 1-0
17. Flemming 2-0
28. Van Duinen 3-0
43. Flemming 4-0