KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

K3 en André Hazes helpen leerlingen naar kringloopavontuur

Zwolle – Groep 8 van de Kasteelhoeve in Zwolle mocht afgelopen maand een kijkje nemen achter de schermen bij de locatie van Stichting Kringloop in Zwolle Zuid. Dit was ter ere van een indrukwekkende prestatie van de leerlingen. Zij verzamelden namelijk 276 kg aan klassiekers zoals K3 en André Hazes voor de CD/DVD challenge die gehouden was door Circulair Ambachtsnetwerk WaardeRing.

De rondleiding bij de kringloop begon met wat lekkers te drinken en eten om het mooie resultaat van de leerlingen de vieren. Daarna was het tijd om te ontdekken hoe een kringloop eigenlijk werkt. Want je kunt daar niet alleen mooie boeken, kleding en meubels kopen, iedereen levert ook heel veel spullen in bij de kringloopwinkel voor een tweede leven in een nieuw huis.

Inzamelen en sorteren

Het was een gaaf avontuur. Tijdens de rondleiding hebben de kinderen geleerd hoe verschillende spullen zijn ingezameld, gesorteerd en klaargemaakt. En wel om uiteindelijk weer in de winkel te verkopen als ze nog in goede staat zijn. De precieze hoeveelheid spullen die er in de kringloop gemiddeld verwerkt worden is niet bekend, maar één ding is zeker. Het zijn héél veel spullen.

CD wordt kaarsenhouder

Gelukkig zorgen alle medewerkers en vrijwilligers van de kringloop ervoor dat zoveel mogelijk van deze spullen weer een nieuw leven krijgen, waaronder de CD’s en DVD’s verzameld door de kinderen van de Kasteelhoeve. Die worden gesorteerd door leerlingen van het Zwolse praktijkonderwijs en Speciaal onderwijs en daarna verwerkt tot kaarshouders die je in restaurants kunt tegenkomen. Een circulair proces om trots op te zijn!

Geslaagde challenge

In totaal hebben er drie scholen meegedaan aan de cd-dvd challenge. Gezamenlijk hebben zij 349 kg aan CD’s en DVD’s ingezameld, die weer omgetoverd kunnen worden tot ‘nieuwe’ producten. Daarom zijn wij alle deelnemende scholen en kinderen erg dankbaar voor hun inzet. Samen hebben jullie een geweldige uitkomst gerealiseerd.

Specifiek wil Natuur en Milieu Overijssel natuurlijk de kinderen van de Kasteelhoeve en hun leraren bedanken voor hun deelname, en de kringloop voor de leuke rondleiding. Dit bewijst maar weer dat circulair doen niet alleen goed, maar ook leuk is!

Ambachtsnetwerk WaardeRing
Bron
NMO

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren