Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpaginaZorg & Welzijn

Windesheim’s Winnovation Expo bekroont topprojecten: Vier awards en eer voor Kankerspokenjagers

Zwolle – Tijdens de Winnovation Expo op donderdagmiddag, georganiseerd door de HBO-ICT opleiding van Windesheim Zwolle, werden vier awards uitgereikt: de Green Award, de Inclusie Award, de Innovation Award en de Presentation Award. Daarnaast werd het studententeam van het project Kankerspokenjagers geëerd voor hun doorontwikkeling van een bijzondere app.

Interview met Teun Lucassen, hogeschoolhoofddocent HBO-ICT bij Windesheim over Winnovation

Winnovation: een platform voor innovatieve ICT-Projecten

De Winnovation Expo is een hoogtepunt voor de studenten van de HBO-ICT opleiding. “Onze studenten werken regelmatig aan opdrachten voor bedrijven, stichtingen en overheden, en de resultaten verdienen meer aandacht dan een eenvoudige overdracht van een USB-stickje in een achterafzaaltje,” zegt Teun Lucassen, hogeschoolhoofddocent HBO-ICT bij Windesheim. Daarom organiseert de opleiding tweemaal per jaar een grote expo om deze ICT-producten aan een breder publiek te tonen.

Breed scala aan sectoren en innovatieve technologieën

Dit jaar presenteerden derde- en vierdejaars studenten, evenals enkele tweedejaars, zo’n vijftig projecten. “We werken voor IT-bedrijven, maar ook voor non-IT organisaties die IT-oplossingen nodig hebben,” legt Lucassen uit. De expo benadrukt ook het belang van innovatie binnen de opleiding, vooral met de komst van Artificial Intelligence (AI) tools zoals ChatGPT. “Dit semester hebben we bijvoorbeeld een team dat AI gebruikt om op een natuurlijke manier met een computerspel te communiceren,” vertelt Lucassen.

 

Kankerspokenjagers: een project met impact

Tijdens de expo werd het project Kankerspokenjagers extra in het zonnetje gezet. Deze app, oorspronkelijk gestart door een kunststudente wiens moeder kanker had, is bedoeld om jonge kinderen te helpen omgaan met de emoties en uitdagingen die bij de ziekte van hun ouder komen kijken. Sem Brinkhof, een van de ICT-studenten die de app de afgelopen twintig weken heeft doorontwikkeld, legt uit: “De app biedt kinderen van ouders met kanker een veilige omgeving om steun te vinden bij leeftijdsgenoten in dezelfde situatie.” In een veilige omgeving kunnen kinderen communiceren met jonge leeftijdsgenoten die ook een ouder met kanker hebben en dus dezelfde emoties doormaken.

Developpers-team Kankerspokenjagers tezamen met de Stichting Kankerspoken en de stichting Verdriet door je hoofd.

Interview met Sem Brinkhof ICT-student Windesheim over Kankerspokenjagers

App Kankerspokenjagers

Awards voor excellente prestaties

Naast de erkenning van Kankerspokenjagers, werden er tijdens de expo vier awards uitgereikt. Zo ontving het project ‘Veluta Monitor Aziatische Hoornaar’ de Green Award uit handen van wethouder Arjan Spaans van de gemeente Zwolle. De Inclusie Award viel ten deel aan een project dat mensen dichter bij elkaar brengt en speciale doelgroepen ondersteunt. De Innovation Award prees de meest baanbrekende innovatie.
De Presentation Award beloonde de beste presentatie van een project.

 

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren