Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Spelenderwijs bouwen aan mediawijsheid bij Vivente

Zwolle – Alle leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Viventescholen doen in het kader van de week van de mediawijsheid mee aan de 10e editie van Mediamaster, een game over de kansen en gevaren van de digitale media.

De leraren en leerlingen van de Vivente-groep zijn door de Corona crisis in een digitale stroomversnelling terechtgekomen. Tijdens de lockdown werd er veel gebruik gemaakt van digitale middelen om het onderwijs te blijven. Vivente vindt het belangrijk dat hun leerlingen en de leerkrachten goed weten om te gaan met digitale middelen en mediawijs zijn. Alle Vivente-leerlingen kregen tijdens de periode van thuisonderwijs vijf tips toegestuurd om ze op weg te helpen bij het digitale thuiswerken.

Tijdens de week van de mediawijsheid, van 6 tot en 13 november, doen alle Vivente-scholen mee aan de 10e editie van Mediamasters. Dit is een game over de kansen en gevaren van digitale media, speciaal voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het primair onderwijs. De leerlingen gaan hiermee de landelijke strijd aan om de felbegeerde titel: ‘Meest mediawijze klas van Nederland’. MediaMasters is een uniek serious game over de kansen en gevaren van digitale media, speciaal voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het primair onderwijs. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere WhatsApp, privacy, cybercriminaliteit en nepnieuws. Aan het slot van de Week van de Mediawijsheid wordt de meest mediawijze klas van 2020 bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button