Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

3FM Serious Request dit jaar in aangepaste vorm

Zwolle – In de week voor kerst (18 t\m 24 december) zal 3FM Serious Request: The Lifeline in aangepaste (coronaproof) vorm worden gehouden. Dit houdt in dat ze niet in dj-teams de route van Roermond naar Zwolle zullen lopen, maar de actie op een andere manier voortzetten. Binnenkort meer nieuws over de vernieuwde plannen!

Niet meer van Roermond naar Zwolle

Gezien de huidige coronamaatregelen, is het niet verantwoord om de 3FM-dj’s door Nederland te laten lopen en de luisteraars met hun acties naar de route te laten komen. Daarom is 3FM Serious Request: The Lifeline dit jaar aangepast. Iedereen is thuis wel vrij om een ommetje te maken, dus we blijven de 3FM-luisteraars juist nu vragen om te lopen en zich voor iedere kilometer te laten sponsoren.

De eerder aangekondigde route van Roermond naar Zwolle wordt uitgesteld naar 2021.

De actie gaat wel door

Op dit moment wordt er gewerkt aan een alternatieve actie in de week van 18 t/m 24 december 2020. Een actie waarbij er nog steeds geld ingezameld wordt voor het Rode Kruis dat hulpverleners ontlast en de verspreiding van het coronavirus tegengaat in binnen- en buitenland. Binnenkort hoor je precies hoe de actie eruit gaat zien!

Reactie zendermanager

Sharid Alles, zendermanager NPO 3FM vindt het natuurlijk erg zonde, maar begrijpelijk: “Het is ongelooflijk balen, maar onvermijdelijk dat we gezien de situatie waar de wereld zich op dit moment in bevindt 3FM Serious Request: The Lifeline niet door kunnen laten gaan zoals we dat gepland hebben en waar we al zo een tijd naartoe leven.

We stellen de gemaakte plannen en de route van Roermond naar Zwolle een jaar uit, maar 3FM zet zich in de week voor kerst nog steeds in voor het Rode Kruis om met de opbrengst de hoogspanning van de zorghulpverleners te verlichten en om zo de verspreiding van corona tegen te gaan.

Er zijn een aantal hele toffe ideeën die we snel bekend gaan maken, maar zeker is dat de dj’s 24 uur per dag live radio en online content maken. En natuurlijk hopen we dat zoveel mogelijk mensen vanuit hun eigen thuisomgeving mee doen met 3FM Serious Request: The Lifeline.”

Coronaproof meelopen

Hoewel de dj’s niet de geplande route door Nederland lopen, roept 3FM luisteraars op in actie komen door thuis coronaproof mee te lopen. Dat kan via de sponsorloop van 3FM, waarbij ze zichzelf voor iedere gelopen kilometer in de omgeving laten sponsoren door vrienden, familie en collega’s.

Luisteraars kunnen in de actieweek ook platen aanvragen voor geld en zo hulpverleners of dierbaren een hart onder de riem steken. Meer informatie over de sponsorloop: 3fm.nl/loopmee.

Gerelateerde artikelen

Back to top button