SportVoetbal

Slecht begin en einde voor PEC Zwolle in Kerkrade

Zwolle – De verre uitreis naar Kerkrade heeft PEC Zwolle geen resultaat opgeleverd. Zwolle verliest na een slechte start en een krankzinnige slotfase met 3-2 van Roda JC. Met dit resultaat doet de club slechte zaken in de strijd om een plek in de play-offs om Europees voetbal.

Met Philippe Sandler en Mustafa Saymak terug in de basiself begon PEC Zwolle belabberd aan de eerste helft. Binnen acht minuten stond het 2-0 voor Roda JC en dat was niet geflatteerd. Donis Avdijaj schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek, terwijl Simon Gustafson een strakke voorzet van Mikhail Rosheuvel binnenschoot. Zwolle kon daar in die beginfase weinig tegenover stellen en grossierde ook in balverlies.

Vlak nadat Rosheuvel en Tsiy Ndenge elkaar in kansrijke positie in de weg liepen en Avdijaj vanuit buitenspelpositie 3-0 leek te maken, kwam PEC Zwolle weer tot leven. Een schot van Younes Namli werd nog, ondanks dat ie van richting werd veranderd, door doelman Hidde Jurjus gekeerd. Halverwege de eerste helft was de sluitpost wel kansloos op een schitterend binnengeschoten vrije trap van Namli. De Deen krulde de bal vanuit een lastige positie, aan de zijkant van het strafschopgebied, fraai binnen. Na die aansluitingstreffer golfde het spel op en neer. Zwolle had via Mustafa Saymak nog mogelijkheden op 2-2, terwijl Roda ook nog akelig gevaarlijk werd.

In de tweede helft ging Zwolle met invaller Sepp van den Berg op jacht naar de gelijkmaker. Het leverde in de eerste twintig minuten van die tweede helft een aantal prima mogelijkheden op. Een kopbal van Van den Berg verdween maar net over het doel, terwijl de diepgestuurde Saymak een centimeter te kort kwam om de bal in het doel te krijgen. Aan de andere kant voorkwam Diederik Boer een zeker lijkende 3-1 van Avdijaj met een knappe reflex. Naarmate de tijd verstreek, nam PEC Zwolle meer risico om het eerste punt van 2018 buiten Zwolle te pakken. Roda kreeg via de counter kansen op 3-1, maar verzuimde die te maken. Daardoor bleef het tot het einde spannend en dat leverde alsnog de 2-2 op. Van den Berg vond een andere invaller, Queensy Menig, die de gelijkmaker binnenschoot. Daar leek het bij te blijven, maar Rosheuvel dacht daar anders over. Hij schoot de bal verwoestend achter Boer, waardoor Zwolle alsnog verloor.

Volgende week zaterdag treedt PEC Zwolle weer aan in het MAC3PARK stadion. Om 20.45 uur wordt er afgetrapt tegen Excelsior.

Roda JC – PEC Zwolle 3-2 (2-1)

Toeschouwers: 14.115
Scheidsrechter: Kuipers
Gele kaarten: Gnjatic, Auassar, Avdijaj (Roda JC), Marcellis, Ehizibue (PEC Zwolle)

Opstellingen:
Roda JC: Jurjus, Kum, Banggaard, Auassar (46. Dijkhuizen), Vansteenkiste, Gnjatic (76. El Makrini), Ndenge, Rosheuvel, Gustafson, Avdijaj, Schahin

PEC Zwolle: Boer, Ehizibue (81. Freire), Marcellis (46. Van den Berg), Sandler, Van Polen, Dekker, Thomas (65. Menig), Namli, Saymak, Mokhtar, Parzyszek

Scoreverloop:
3. Avdijaj 1-0
8. Gustafson 2-0
25. Namli 2-1
85. Menig 2-2
88. Rosheuvel 3-2

Gerelateerde artikelen

Back to top button