AlgemeenNieuws uit ZwolleVoorpagina

Regenboogvlag wappert nu wel bij Zwolse stadhuis

"Een mooi duidelijk statement."

Zwolle – Nadat gisteren het college van B&W besloten had alleen de regenboogvlag te hijsen bij een positieve boodschap voor LHBTI – ers ging de regenboogvlag toch in top woensdagochtend. Het college is geraakt door de toon en inhoud van de Nashville discussie en heeft na gesprekken met verschillende partijen, waaronder het COC, besloten om de vlag te laten wapperen voor het stadhuis in Zwolle.

Nashville verklaring

Dit is echt een duidelijk statement.” volgens Harry Siebelink van het COC Zwolle en meer dan welkom naar aanleiding van de Nashville verklaring die begin dit jaar als Nederlandse vertaling werd gepubliceerd. De Nashville-verklaring is een vertaling van het Nashville statement, waarin staat hoe christenen moeten omgaan met geloof, seks en liefde. De makers van het document vonden dat er een te losse moraal bestond rond thema’s als homoseksualiteit, genderneutraliteit en transgender. Hierin staat ook beschreven dat homoseksuele relaties, maar ook transgenderrelaties niet toegestaan zijn binnen de kerk.

Dit is echt een duidelijk statement.” Harry Siebelink COC Zwolle

Social Media

Vooral via social media deed deze verklaring nogal wat stof opwaaien. Het feit dat Kees van der Staaij, SGP-leider, als Tweede Kamerlid een verklaring tekende die tegen de grondwet en de universele verklaring van de mens indruist, stuitte veel mensen tegen de borst.

Daarom waren Niek Lá Mon, organisator van Zwolle Pride, en Harry van COC Zwolle extra opgetogen dat sinds woensdag de regenboogvlag wappert bij het Zwolse gemeentehuis.” Kijk, wat voor moois het heeft opgeleverd. Mensen die samenkomen, barmhartigheid. Precies het tegenovergestelde van wat de Nashville verklaring is. Vooral het feit dat de gemeente dit uit intrinsieke motivatie heeft gedaan, en er goed over heeft nagedacht, is een mooi cadeau.” aldus Harry.

Gerelateerde artikelen

Back to top button