MagazineNieuws uit ZwolleTheater

[RECENSIE] CIRCUS RONALDO vrijdag verplaatst i.v.m. defilé

Niet om 20:00 maar om 22:00 voorstelling Fidelis Fortibus in het Ter Pelkwijkpark

Circus Ronaldo staat met zijn voorstelling Fidelis Fortibus op Zwolle Unlimited. Vrijdagavond echter wordt de voorstelling verplaatst van 20:00 naar 22:00. Zaterdagavond om 20:00 is de volgende voorstelling.

Danny Ronaldo speelt de voorstelling het liefst in volste concentratie. Het Ter Pelkwijkpark ligt langs de route waar het defilé van de Avond 4 Daagse plaatsvindt. Doordat er teveel omgevingsgeluid is, is de voorstelling niet goed speelbaar. Dit neemt de magie van het verhaal weg. Daarom is ervoor gekozen om de voorstelling twee uur te verplaatsen.

De voorstelling Fidelis Fortibus

In een cirkel liggen de graven van de trompettist, de balletdanseres, de jongleur en de goochelaar. De eenzame clown loopt rond met zijn trompet en geeft iedere dode een eerbetoon. Dan staan de dode artiesten op. Samen met de clown tonen ze nog één keer hun beste kunsten.

Danny Ronaldo speelt de clown en is bedenker van circustheatervoorstelling Fidelis Fortibus.“Dat betekent: trouw zijn de dapperen. In het circus heerst een onuitgesproken trots. De voorstelling gaat altijd door, wat voor ergs je ook meemaakt. Dat is absurd, maar ook heel mooi”.

Circus Ronaldo is een familiebedrijf, zoals het de romantische circustraditie betaamt. Met deze show geeft Danny, met broer David opgegroeid in het circus, zijn dromen en illusies een plek. “Het gaat over mijn zoektocht naar het verloren beeld van het circus. Waar zijn de oude clowns en klassieke koorddanseressen gebleven?”

Circus Ronaldo

Gerelateerde artikelen

Back to top button