MagazineNieuws uit ZwolleTheater

[RECENSIE] CIRCUS RONALDO vrijdag verplaatst i.v.m. defilé

Revue, variété en theater met humor én melancholie

Verrassend
Melancholisch
Soms duurt het wat te lang

Aanrader voor de liefhebber van melancholisch theater.

Circus Ronaldo is circustheater met het sobere, clownachtige personages Danny Ronaldo, die humor én melancholie uitstraalt. Hij combineert circusacts zoals jongleren en lichte acrobatiek met Italiaanse gemompel. Geen circus maar revue, variété en theater bij het absurde af. De avond was een Try-Out. Iedere avond schaaft Ronaldo een beetje bij om over een paar weken de perfecte act neer te zetten. Dus als je het wat waard vind doe dan wat in de hoed. Het eerste kwartier moet je er even inkomen maar dan wordt je als publiek toch meegesleept in het soms angstaanjagende gedrag van de absurdistische clown.

Niet om 20:00 maar om 22:00 voorstelling Fidelis Fortibus in het Ter Pelkwijkpark

Circus Ronaldo staat met zijn voorstelling Fidelis Fortibus op Zwolle Unlimited. Vrijdagavond echter wordt de voorstelling verplaatst van 20:00 naar 22:00. Zaterdagavond om 20:00 is de volgende voorstelling.

Danny Ronaldo speelt de voorstelling het liefst in volste concentratie. Het Ter Pelkwijkpark ligt langs de route waar het defilé van de Avond 4 Daagse plaatsvindt. Doordat er teveel omgevingsgeluid is, is de voorstelling niet goed speelbaar. Dit neemt de magie van het verhaal weg. Daarom is ervoor gekozen om de voorstelling twee uur te verplaatsen.

De voorstelling Fidelis Fortibus

In een cirkel liggen de graven van de trompettist, de balletdanseres, de jongleur en de goochelaar. De eenzame clown loopt rond met zijn trompet en geeft iedere dode een eerbetoon. Dan staan de dode artiesten op. Samen met de clown tonen ze nog één keer hun beste kunsten.

Danny Ronaldo speelt de clown en is bedenker van circustheatervoorstelling Fidelis Fortibus.“Dat betekent: trouw zijn de dapperen. In het circus heerst een onuitgesproken trots. De voorstelling gaat altijd door, wat voor ergs je ook meemaakt. Dat is absurd, maar ook heel mooi”.

Circus Ronaldo is een familiebedrijf, zoals het de romantische circustraditie betaamt. Met deze show geeft Danny, met broer David opgegroeid in het circus, zijn dromen en illusies een plek. “Het gaat over mijn zoektocht naar het verloren beeld van het circus. Waar zijn de oude clowns en klassieke koorddanseressen gebleven?”

Circus Ronaldo

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button